Höst och Thailandslängtan

2

(Bild ovan är från Santorini i år, hänga med man och kidsen och upptäcka saker tillsammans är det bästa som finns)

Höst! På ett sätt är det mysigt när löven börjar falla, luften blir krispig och det blir lite mörkt ute. Men vad fort det blir mörkt på kvällarna nu, lite väl tidigt kan jag tycka.

Häromdagen så blev det första julfikat hos oss, lussebullar och pepparkakor. Sååå gott det smakade. Sedan barnen föddes så har vi firat jul i Sverige vartannat år. I år väntas en jul hemma, det ska bli så mysigt. Så i och med att det var ett tag sedan adventsljusstakarna stod i fönstren hemma så börjar jag redan nu bli sugen på att ställa fram dem. Men ska hålla mig ett tag till, annars undrar väl grannarna. Förra julen så stod de i och för sig ljusstakar hemma i fönstren men mest för att det skulle se trevligt och bebott ut. Vi njöt av värmen och gästvänligheten i Vietnam då.

Snart nedräkning Thailand

När det vankas långresa så brukar jag alltid hitta på någon typ av nedräkning till vi ska åka så barnen får lite tidsperspektiv till resan. Vi har bla. haft pärlor på ett band och plockat av vid frukost varje dag. Ett år gjorde jag en kalender där vi kryssade dag för dag till avresa. Hm, får se vad som ska kommas på inför denna resa 🙂 Snart dags att börja, mindre än 2 månader kvar till avresa…

Så får försöka njuta av mörkret, se det härliga i att man behöver skrapa bilen vissa mornar och barnens fingrar fryser till is då de inte vill använda vantar. För vips så är det januari och resväskorna står färdigpackade och julpyntet har kommit upp på vinden igen i rasande fart. Då drar vi, älskade Thailand!

Julafton förra året:

Julafton på Phu Quoc

Tillbakablick Julafton 2016:

God Jul!

 

2 KOMMENTARER

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.