Hemresa Bangkok – Stockholm 20/3 i coronatider

8

Att ta sig hem från Bangkok Suvarnabhumi flygplats i torsdagsnatt i coronatider var nästan som vanligt.

För att komma in på flygplatsen så var det kroppsscanning för oss vuxna som man knappt märker av då man bara går förbi den. På barnen tog de tempen i pannan och de fick ett litet klistermärke på tröjan att de var ok.

Det var väldigt lite folk på flygplatsen mot i vanliga fall, däremot så var köerna till Thai väldigt långa till incheckningsdiskarna. Det spelade ingen roll om man checkat in online eller inte, så det kan vara värt att ha i tidsberäkningen.

Genom säkerhetskontrollen och immigration flöt det på bra med korta, nästan inga köer alls.

Allt inne på flygplatsen var öppet som vanligt, både taxfree och restauranger.

När vi skulle gå ombord på flyget så var alla tvungna att ta handsprit. Thai informerade även om att flyget desinfekterades extra nu i dessa tider.

På flyget var det galet kallt och kändes som att det var extra fläktar för att den kylda luften bara for runt. I och med att jag hade läst i någon fb-grupp att Thai inte längre hade filtar och kuddar hade vi preppat med extra tröjor, saronger, egna flygkuddar mm. Alla passagerare fick filt och kudde som vanligt så då hade vi så det räckte för att inte frysa. Men kan vara värt att tänka på att packa med lite extra värmande.

Mat och dryck serverades som vanligt. Med Thai börjar de servera dryck och middag lagom när man kommit upp i luften, sedan släcks det ner och frukosten serverades ca 1,5 h timme före landing.

Flygvärdinnorna bar munskydd och plasthandskar, det har de gjort i över en månad nu. Av passagerarna var det ca 40 % som bar munskydd på denna flight. De flesta enkla varianter, någon superavancerad variant så barnen frågade varför de hade cyklop på flyget.

Thai tackade även att passagerarna att vi gav dem förtroende att flyga med även i dessa tider. Själv kände jag då, det är vi som ska tacka att ni flyger oss och ändå utsätter personal för mycket kontakter och flyger i princip tomma flyg tillbaka till Thailand. Så tack Thai, vi är så glada att ni tog oss hem även att det var i kyligaste laget!

I Sverige möttes vi av 4 rollup där det stod att man skulle uppsöka vård om man hade olika symptom. Så det var inte så svårt att komma in i landet!

Om ni har något ni vill dela eller annan erfarenhet, tveka inte att kommentera nedan för att dela med er till andra!

Sedan ska jag säga att det känns som hela Världen är lite på spänn nu och i och med att detta aldrig hänt tidigare så vet man inte riktigt hur man ska hantera corona. Jag är så glad över att barnen inte var förkylda, råkade få feber eller annan åkomma när vi skulle flyga. Det känns faktiskt väldigt känsligt just nu och jag vet inte alls hur det skulle ha hanterats. Ingen vågar att ta några risker.

8 KOMMENTARER

 1. Välkomna hem!
  Härligt att allt gått smärtfritt. Ja, vardagen är lite annorlunda just nu kan man säga.
  Är lite nyfiken på Ban Phe och stränderna omkring, förstår att ni trivs bra där. Jag googlar just nu och drömmer mig bort. Kanske nästa resa blir långresa till Ban Phe någon gång i framtiden.
  /Annica

 2. Vi skulle åkt till Thailand i tisdags men det kunde vi glömma, har kanske varit naiv men trodde vi skulle komma i väg, känns som Corona utvecklingen har gått väldigt snabbt senaste veckan. Nu vill man bara ha vardag tycker detta är så jobbigt. Kan tänka mig va det slår mot Thailändska folket, tycker de har fått kämpa de senaste två åren då vi har märkt en stor nedgång. Som sagt vill man bara vardagen ska komma tillbaka tycker det känns som hela samhället kommer trasas sönder är fruktansvärt. Sen suger det i Thailandtarmen, usch känns jobbigt att inte veta när man kan vara tillbaka.

  • Åh vad trist för er, helst när man längtat så efter att resa. Men just nu känns det lugnast att vara hemma.
   Väldigt osäkert med alla flyg nu och frågan är hur länge de går… Thailand finns ju kvar som tur men
   man sörjer verkligen med thaiarna nu när turisterna snart är obefintliga..

 3. Härligt att ni kom fram tryggt och säkert!
  Nu håller vi ställningarna här i Thailand ❤️🙏🏻

  • Tack, ja det var skönt 🙂 Nu hoppas vi att alla andra som också vill ta sig hem tar sig hem. Thai gick ju ut igår med att de ställer in alla flyg mellan Bangkok och Stockholm från den 1 april till den 24 oktober…

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.