Hemma i Sverige

0

Hemma igen, det är bra härligt men annorlunda denna gång. Jag tänkte i detta inlägg dela med mig om mer hur det känns att vara hemma. Så kommer det även ett inlägg där jag informerar mer om hur det var att ta sig hem från Bangkok till Sverige igår i coronatider.

Jag vill verkligen poängtera att jag hyser en enorm respekt för pandemin som nu brutit ut i Världen och inte minst i Sverige. Jag tycker inte synd om oss som familj, vi kommer att klara detta. Det är verkligen en fis i rymden att vi fick avbryta vår långresa och åka hem lite tidigare. Det är jättetråkigt att min mans företag hamnat i denna kris pga. corona och jag själv som arbetar mycket ute hos kund så känns det som jag kommer ha väldigt lite jobb de närmsta månaderna. Men allt kommer att lösa sig..

I vanliga fall brukar jag behöva förbereda mig mentalt för att komma hem. Vi har i princip alltid varit i Thailand på vintern och de senaste åren har vi varit där i 3 månader varje vinter. Man umgås så mycket som familj, det är ju det som är det bästa med dessa resor. Tiden tillsammans utan stress och vidare många tider att passa. Sedan kommer man hem och allt går i 110, även att vi prioriterar att hämta barnen skapligt på förskolan/fritids för att kunna ha tid tillsammans även i veckorna så är feelingen inte alls som när vi är i Thailand. Vem spelar liksom kort med sin barn typ 2 timmar och badar typ 2 timmar per dag hemma en vardag? Den tiden finns ju inte..

Men i år är ju allt annorlunda. Från att ha rest från Thailand där coronan egentligen började påverka oss och skapa en lite oro i kroppen i slutet av förra veckan. Till att UD gav rekommendationer att inte resa någonstans i Världen i lördags till att gränser stängs i Europa, flygplatser börjar stängas lite här och var i Världen till att många flyg ställs in till att vi nu är hemma. Allt gällande corona har verkligen eskalerat i en rasande fart senaste veckan.

Nu är vi hemma och försöker komma in i hur man beter sig hemma nu i coronatider. Vi var såklart och handlade igår, ekade tomt hemma. Vet ni, det gick inte få tag på varken toa-, eller hushållspapper i två affärer även annan mat vi var ute efter var helt slut.

Skolan vet vi fortfarande inte om den är öppen på måndag, av lärarnas veckobrev vi fick igår så vet inte de heller hur läget är. I veckan som gått hade ungefär hälften av elever och lärare varit på plats. På förskolan får man vara om man inte har en endaste tendens till att vara förkyld, snorig eller hostig. Så där har inte varit många barn som ni förstår.

Försäkringskassan hade gått ut med häromdagen att man får som vuxen vara hemma i 2 veckor med ersättning om man kände sig krasslig utan läkarintyg. Det verkade visst vara många som tog den chansen. I regionen där vi bor i Linköping så tror man att man kommer se en utplaning av den värsta coronapandemin om ca 140 dagar. Man får lite perspektiv då..

Så fokus den närmsta tiden framöver är att vi alla mår bra. Mannen kommer att jobba massa och jag och barnen får försöka hitta på roliga saker att fylla dagarna med. Jag är ändå så glad över att vara hemma. Ovissheten om att inte veta när vi hade kommit hem vet jag hade förtagit det mesta av att vara iväg iallafall…

Så var ni än är i Världen, ta hand om er! Det är ju det bästa vi kan göra i dessa tider. Vi ska vara ute massa i naturen, som vi längtat efter frisk luft och att röra sig fritt utan att vara rädd för att man ska bli attackerad av några hundar. Leksakerna känns som nya hemma då de inte använts på länge och pyssla är ju något vi tycker är kul så det ska nog gå bra det här med. Vi har ju barnens alla skolböcker hemma sedan resan så om det inte blir skola så har vi mycket kul att jobba med hemma.

Och Thailand finns ju kvar, älskade Thailand. Vi får sådant perspektiv till livet när vi är där och det hoppas jag kunna ta med mig nu i dessa tider hemma. Vad finns det att stressa upp sig för? Huvudsaken är att vi mår bra och har mat på bordet! Så ska vi även hjälpa andra som behöver vår hjälp på ett eller annat sätt.

Passade på att ta med lite grönväxter hem från Thailand, betydligt mer än på bilden haha. Så nu har vi lite thaifeeling här hemma också 🙂

Vilket välkomnande! När vår familj här hemma är lite krasslig då står välkomnandet på trappen när man kommer hem. Vi har också lärt oss att det är luftkramar som gäller, man verkar inte vara nära andra människor nu. För oss som är vana att svettas och kramas i bikini utan att bry oss om kroppsvätskor så får vi verkligen tänka oss för när vi träffar någon vi längtat efter länge 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.