Happy Chinese New Year!

0

I fredags firades det kinesiska nyåret och kineserna gick nu in i hundens år. Nyåret är den största kinesiska högtiden på året och firas tillsammans med familjen. Vi var i Bangkok dessa dagar och passade självklart på att besöka China Town på nyårsafton som i år inföll den 16 februari. Vi hade gjort en bra research innan tyckte vi och hade även hört talats om att det var en parad som vi absolut inte fick missa.

Vad vi förstod så skulle det äga rum kl.19 så från klockan 18.30 stod vi vid kravallstaket, nöjda över våra platser och väntade. Strax efter kl.19 började det komma väldigt mycket poliser och vi tänkte nu börjar det. Då fick vi reda på att det var Thailands prinsessa skulle komma. Jippi tänkte vi då kommer hon och sedan paraden efter. Prinsessan kom i rasande fart sittandes i en bil så vi knappt hann och se henne. Sedan på bara några minuter försvann alla poliser, kravallstaketet och det blev som en stor marknad och folkfest på gatan. Hade vi stått här och väntat och nu var det över?.. Jaja! Paraden får vi ta ett annat år… Det blev en riktigt trevlig kväll med massa människor, vimmel och upplevelser!

Jag hittade äntligen kinesiska lyktor som jag sa gärna velat köpa, nu hänger det två fina i vårt kök

 

Kinesiska drakar

Utanför Siam Paragon och alla köpcenter som vi besökt under dagarna i Bangkok kunde man uppleva att det var det kinesiska nyåret

Glada barn över sin drakar

Vilgot blev erbjuden bästa platsen av damerna och han tackade ja direkt!

Mycket människor..

Prinsessan som svischade förbi

..och mycket poliser.

Nyår

Jag kom även på att thaiarna firar nyår 3 gånger per år. 1 januari – det vanliga nyåret, slutet av jan/början feb – det kinesiska nyåret och sedan det thailändska nyåret/songkran – mitten av april. Songkran är den absolut blötaste festen då de tokhäller vatten på varandra för att fira att regnperioden börjar. Man ska börja året ren och lycklig!

Det låter bra tycker jag!!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.