Hackelboö naturreservat i Kinda

0
Hackelboö

Hackelboö naturreservat ligger ca 3 mil söder om Linköping, strax utanför Rimforsa. Det är bra skyltat och parkeringen/rastplatsen ligger precis vid vägen.

På Hackelboö har de ett litet quiz för små naturagenter så stället lämpar sig bra för barn. Hackelboö passar egentligen alla, det finns även en liten sandstrand och klippor att bada ifrån så på somrarna är det ibland många besökare.

Man kan alltså åka till Hackelboö som en liten utflykt i fin miljö nära vattnet, stanna för en heldag med bad eller bara stanna på rastplatsen och sträcka lite på benen eller passa på att ta ett dopp.

Vårt besök på Hackelboö

I och med att vi inte bor så långt ifrån Hackelboö så har vi varit där flera gånger tidigare men nu var det faktiskt några år sedan sist så barnen ( 5,7,9 år) tyckte det var jätteroligt att åka dit. Att lösa quiz och klättra i spindelnätet vid badet var höjdpunkterna på besöket.

Vid parkeringen finns en stor karta över området, där finns även quizlapp och pennor.

Hackelboö

Japp, då var vi redo 🙂 Med quiz och penna i högsta hugg!

Hackelboö

Det går att ta sig fram med barnvagn om än lite trixigt och mycket trädrötter den första biten (ca 500 m), sedan är det stig och lite lättare. Från rastplatsen/parkeringen till badet är det max 1 km.

Hackelboö

Naturagenternas quiz

Hackelboö

Vid varje station får man även lära sig om något djur, jag älskar att förena nytta med nöje, frisk luft och rörelse i naturen.

Hackelboö

Populäraste stationen, spindelnätet. Ligger precis vid badet. Så klättring och strandhäng går bra att kombinera.

Hackelboö

Svampstation

Hackelboö

Daggmaskbalansgång

Hackelboö

Sandstranden med bänkar och grill. Toalett finns vid parkeringen.

Hackelboö

Några som var sugna att simma till den lilla ön, blir att testa nästa gång!

Förr i tiden var det populärt att bada naken ute på Hackelboö, jag har dålig koll på hur det är nuförtiden men tror att det förekommer. Så man inte tappar hakan när man kommer dit eller tror att man kommit till något skummigt ställe, bara en liten vink om det 😉

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.