Grab Kuala Lumpur – bästa färdsättet

0
Grab KL

Bästa, smidigaste och billigaste färdsättet i Kuala Lumpur är verkligen Grab.

Vad är Grab?

Grab är som taxis fast det är privatpersoner som kör och som är anslutna till Grab och plockar körningar i en app. Så taxi som bokas i en app helt enkelt.

Hur fungerar Grab?

Man laddar ner deras app och lägger in sitt betalkort, man kan betala kontant men det är så smidigt att lägga in kortet för att slippa hantera kontanter, växel mm så det är verkligen värt att göra det.

När man sedan behöver skjuts så går man in i appen, den känner av var man är och så får man skriva in vart man vill åka. Man får då direkt upp vad det kostar att åka dit man ska och hur många minuter det tar tills man blir upphämtad. Man klickar då att man vill boka.

Man kan välja sedan vilken typ av transport man önskar Basic och Premium är de mest vanliga. Basic, billigaste i närheten, Premium, van chaufför med lite bättre standard på bilen. När man åker inom Kuala Lumpur skiljer det ca 6 sek mellan Basic och Premium. Grab erbjuder även större bilar 4-6 personer, limousiner mm. Vanligtvis tog det 2-5 minuter tills vi blev upphämtade.

Grab – vad kostar det

När vi åkte en Premium bil i Kuala Lumpur kostade det nästan alltid 8 MYR (ca 24 sek), vart vi än skulle. När vi åkte lite längre fast inom staden så kostade någon gång upp till 13 MYR (39 sek).

Grab – vi var så nöjda

Vi var verkligen supernöjda med tjänsten grab när vi var i Kuala Lumpur. Allt fungerade klockrent. Chauffören kom på utsatt tid, körde oss dit vi önskade och när vi var framme så var det bara att hoppa ur. Alla betalningar fungerade och drogs direkt från kortet. Effektivt, inget förhandling om priser, fel adresser eller dåligt med växel.

Barnen tyckte också det var kul att följa bilen på kartan när den närmade oss när vi skulle bli upphämtade. De hade då full koll att hålla utkik efter rätt regnr och se vilken bil som var ”vår”.

Grab Food

Grab erbjuder mer service än bara att ta sig från A till B. Vi använde oss även att Grab Food. Då går man in i grab appen och väljer food. Då får man upp en mängd olika restauranger som erbjuder leverans av mat. Du ser direkt vad det kostar och hur lång tid det tar att få maten levererad. Om man är flera och inte kan komma överens om en restaurang så kan man beställa från flera, observera då bara att det kommer en grab food moppe per restaurang då beställningarna från olika restauranger ej hänger samman.

Grab Kuala Lumpur

I väntan på graben när vi skulle till flygplatsen. Så smidigt att bara gå ner på gatan utanför hotellet och efter 3 minuter var vi upplockade och på väg. Vi upplevde ibland att väntan på större bil, om man är fler än 4 stycken eller har mycket baggage tog lite längre tid än en ”vanlig” bil. Kan ju vara värt att ha i åtanke när man ska till flygplatsen.

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.