Glada barn i skolan

0

Tänk att vi har varit här en vecka nu och att barnen snart har gått sin första vecka i förskolan/skolan. Tiden går fort och imorse vid frukosten sa ena barnet ”Mamma, nu är det snart bara 11 veckor kvar”. Haha, de ska vi ta vara på 🙂

Tänkte hylla mina barn lite idag, de är ju 4, 7 och 8 år gamla. Går alltså i förskolan, ettan och tvåan.

De är coola och de är modiga. Att känna trygghet med nya människor och den sociala kompetens som de alla tre besitter inför att lära känna nya människor och befinna sig i nya miljöer. Tänk vilka ”rediga” ungar de är! Vi utmanar de ju faktiskt till detta genom att resa, lära känna nya människor, miljöer och kulturer.

Det är så himla härligt att hänga med barnen man får ett sånt perspektiv på mycket saker, bla livet. Man får skratta mycket och man har alltid någon som vill hitta på roliga saker. Som att spela memory 1000 ggr utan att tröttna 🙂

I måndags var det dags att börja skolan. Pirret gick att ta på här i lördags. Tjejerna visste vi skulle ha samma ansvariga lärare som förra året och det är riktigt skönt då vet man att allt fungerar bra och en stor trygghet för dem.

I söndags var det infomöte på skolan för både barn och föräldrar. Superbra att ha ett sådant möte dagen innan skolan drar igång. Det blir ändå lättare för barn och pedagoger att komma in i verksamheten utan att ha oss föräldrar där halva måndagen. Så barnen fick träffa personal som jobbar på skolan och ny/gamla kompisar. De fick även vara i klassrummet och se vart de skulle sitta. Så när det var sovdags i söndags hade pirret lagt sig lite.

På måndagsmorgonen skjutsade vi och lämnade barnen. Puss och hej inga konstigheter eller tårar alls. Det är ju hur skönt som helst! Men ändå när man åker därifrån så känner man i mammahjärtat, mina små älsklingar klarar ni det här haha.

Av erfarenhet vet vi att det kommer ett bakslag tisdag och onsdag typ, nästan som hemma. Man blir lite trött några dagar in i veckan och då är allt inte riktigt lika roligt som tidigare. I år var det bara lilleman som fick det. Kramades extra hårt vid lämning några dagar men med suveräna pedagoger som möter upp och erbjuder att de ska spela Memory direkt så vändes en kommande tår till ett leende. Underbart!

Det är så oerhört viktigt för mig att barnen trivs när vi är här. Vi vuxna älskar livet här och det är ju ändå vi som bestämmer när vi ska åka och hur länge vi ska vara borta. Såklart med hänsyn till barnens skola med lov mm. Men om det inte skulle funka på skolan eller om inte barnen skulle trivas då skulle det ju aldrig vara möjligt.

I onsdags var det fotbollsträning, 20 kids från 6 -12 år som spelade tillsammans. Många barn från skolan men även andra svenska barn som är här på semester. Kul och svettigt blev det.

I torsdags följde Sigrid med skolbussen hem till en kompis för bad och lek. Barn är verkligen bäst på att lära känna nya kompisar. Att efter några dagar följa med en kompis hem till henne och vara med hennes föräldrar som hon endast sagt hej till tidigare. Hon bor på ett ställe som ligger en bit här ifrån också så det var inte i våra hoods.

Jag är så tacksam över att barnen trivs så bra här och att vi har möjlighet att göra dessa resor tillsammans. Lika tacksam över att deras svenska skola tycker det är okej och ställer upp med planering och material som de tar med sig till skolan här. Det är många bitar som ska falla på plats för att man ska få allt att funka. Älskade ungar!

Snart check på första veckan här! Lovely!

Supernöjd över sina nya brillor som gör att det inte blåser i ögonen på moppen

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.