Framme i Ho Chi Minh

2

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Yeah, vi är framme på hotellet.

Resan gick riktigt bra och Qatar Airways kan jag verkligen rekommendera att flyga med, tycker nog att de slår de flesta 🙂 Riktigt bra service.

Allt hade väl gått för bra för att vara sant! Så när vi skulle gå igenom visumkontrollen på flygplatsen så hade visumfixaren (min man) missat en siffra på ett av barnens pass så det tog ett bra tag innan hela familjen lyckats komma igenom passkontrollen. Pappan och ett barn kvar på insidan av Immigration och mamman och två barn på utsidan.

Jag fick ta med barnen och försöka få ut kontanter till nytt visa, 35 Usd. Det fanns ingen Atm på insidan av flygplatsen så fick fråga/fjäska för tullen att få gå ut och ta ut pengar för att sedan gå in igen..det gick bra. Det var tvungen att vara i Usd fast valutan är Vietnamesiska Dong. Och valutan är galet många nollor i kan jag säga som jag hade noll koll på. Så fick hjälp av en snäll man hur mycket pengar jag var tvungen att ta ut för att det skulle bli 35 Usd. Sedan till växlingskontoret som inte växlade Usd till Dong så yrade runt tills jag kunde konstatera att det inte gick att få tag på Usd på Ho Chi Minh flygplats…suck..

På väg åter in på flygplatsen så tänker jag, strunt i vårt bagage vi får hoppas att någon snäll människa tar av dem ifrån bandet och jag kan hitta dem där sedan. Jag sneglar då bort mot bagagebandet och ser en bagagevagn med en av våra väskor på..Oh No, springer snabbt dit och frågar lite fint om det gick bra att jag tar MIN väska?

Jo, hade visst blivit fel så de bad så mycket om ursäkt. Då kom alla våra väskor och vågade inte längre lämna dem där så fick samla ihop alla 5 för att sedan få med alla väskor + 2 barn för att kunna gå tillbaka till Immigration där mannen stod och väntade på pengar…

Inte nog med det, tror ni jag kom in i hissen med 2 bagagevagnar? No! Så fick åka upp med barnen och en vagn med bagage och be en snäll man att när vi kommit upp skjutsa in vår andra bagagevagn i hissen som vi sedan kunde ta emot där uppe. Äntligen framme med pengar till mannen som kunde skaffa nytt visum till dotter och äntligen komma igenom Immigration 🙂

Lyckliga, trötta och ashungriga var vi äntligen på väg till hotellet Sunland där vi ska bo i 4 nätter.

2 KOMMENTARER

  1. Oj, vad jobbigt det låter. Vi har också råkat ut för ett missöde på flygplats i Vietnam, de stämplade fel datum i mitt och sonens pass (men rätt i mannens) så det blev lite tjafs när vi skulle åka hem. Vi hade då stannat mer än en månad för länge enligt stämpeln men eftersom vi hade tremånadersvisum så redde det ut sig till slut. Men lite svettigt blev det allt, vi ville helst inte missa planet. Och det där med bagaget, det är det värsta när man reser med barn, att det blir så mycket bagage. Vi har dock klarat oss med två väskor än så länge men efterhand som minstingens kläder/skor/grejer blir större får vi kanske gå över till tre. Men det får bli när den största (nu 8) kan bära en mindre väska själv (förutom handbagaget alltså). Det blir så stressigt på alla bussar/tåg/flygplatser med så många väskor att hålla reda på.

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.