Flygdag på Malmen

0

I helgen var det dags för Malmens huvudflygdagar 2016. I år firade Flygvapnet i Sverige 90 år och det firades med stort evenemang och många häftiga flyguppvisningar. Självklart var vi där 🙂 Dagen bjöd på fantastiskt väder med klarblå himmel, strålande sol och ett och annat moln. Det blåste dock en hel del så vissa justeringar i flygprogrammet fick de göra om. Vi hade tur att min pappa var plats. Vi hängde utanför hans jobb på Malmen, där kunde vi sitta i solen och njuta av flyguppvisningarna och slippa trängas med alla andra besökare.

Efter besöket på flygdagen så bar det iväg till Kisa där barnen skulle sova övernatt. De fick en jättemysig kväll då de fick vara med mormor och Ida och fiska kräftor. Saga stackarn hade lyckats bli biten av en kräfta hon fått i sin håv innan mamma ens hade hunnit ur bilen. Lilla hjärtat, förstår att hon fick ont.

Martin och jag var på middag hos ett par kompisar. Från början så var vi bjudna på kräftskiva men sedan var det så många kompisar som redan hade annat uppbokat så vi blev bara 3 par och då kändes det trevligare med en middag i stället. Vi hade en jättetrevlig kväll med fantastisk god mat. Svensk förrätt, kräftsoppa med kantarellcheese. Asiatisk varmrätt med sesambiff, färska vårrullar, mangoraja och chilisoya. Amerikansk efterrätt, brownie med hemgjort jordnötsglass. Galet gott! Kom inte hem förrän vid kl.02.00, det hör inte till vanligheterna att komma i säng så sent. Det var riktigt skönt med sovmorgon i morse 🙂

I dag söndag har varit en riktig mysdag, så skönt. Jag har inte gått utanför huset på hela dagen haha. Riktig regnigt också 🙁 Barnen fick skjuts hem, så mamma och Ingemar stannade en stund hos oss. Sedan kom min storebror med fru som skulle hämta deras barn som också kom från Kisa. Sigrid har även varit på 6-årskalas. Kvällen avslutades med hemgjord pizza, mums vad gott. Alla barnen var trötta efter en intensiv helg, så sov gott redan kl.19.20. Hoppas de känner sig utvilade tills imorgon då ny vecka börjar 🙂 Blir en tidig kväll för oss vuxna också, imorgon börjar vardagen på riktigt, 6 veckor nu kör vi!

 

IMG_0214

Sigrid tyckte det var riktigt häftigt med VR glasögon i Saabs monter

IMG_0217

Sedan fick lillasyster tag på dem och vägrade släppa 🙂

IMG_0233

Lillebror tycker inte alltid det är lika kul när någon vill hålla fast honom

Tur att man kan få skjuts när man blir trött i benen 🙂

Inte lätt att köra ifrån Flygdagen då det stod bilar överallt längs vägarna

Alltså denna lilla sötis som verkligen behöver åka till frissan

IMG_0266

Fantastisk god mat blev vi bjudna på 🙂 🙂 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.