Fira nyår i Hoi An

1

Vi firade nyår i Hoi An 2018/2019. God mat, trevligt sällskap och raketer vid 12-slaget. Precis som ett nyår ska vara 🙂

Fira nyår i Hoi An – Restauranger

Många restauranger i Hoi An har speciella nyårsmenyer. Om det är något speciellt ställe ni spanat på i förväg att fira nyår på så boka i förväg. Det där med att boka bord på restaurangerna i Hoi An är populärt så många ”bra” restauranger blir lätt fullbokade. Det finns mängder av restauranger som man kan slinka in på och ta en ”vanlig” middag om man istället önskar att göra det. Man kommer alltså inte bli utan mat även om man inte bokat bord.

Fira nyår i Hoi An – Helkväll

Många hotell erbjuder nyårsfirande med mat, musik och underhållning natten lång. Vi fick ett mail av vårt hotell i förväg om vi ville boka men sedan bestämde vi oss inte förrän dagen innan och det var inga problem. Grannhotellet spelade musik hela kvällen, spelade Abbas Happy New Year flertalet gånger och räknade ned 12-slaget med en skål.

Fira nyår i Hoi An – Tolvslaget

Vid floden i de äldre centrala delarna i Hoi An är det firande från kl.21.30, stor scen med musik, dans och underhållning. Vid 12-slaget bjöds det på raketer. Raketerna kunde man avnjuta på andra platser i Hoi An, vi valde att stanna på hotellet då våra små barn redan somnat.

Fira nyår i Hoi An – Resamedfamiljens nyår

Vårt hotell hade nyårsfirande kl.18.30-21.00. Helt perfekt för oss som familj. Det bjöds på välkomsdrink, lokaldans ( av receptionisterna 🙂 ) och en vietnamesisk flöjtkille. Sedan var det grillbuffé med tilltugg som passade alla i familjen.

Pris: 18 USD för vuxen (ca 160 sek), barn över 6 år 10 USD (90 sek), barn under 5 år gratis. Kändes väldigt prisvärt. Vårt hotell Anja Beach Resort på Phu Quoc hade samma upplägg, något högre klass på buffén fast på julafton för 500 sek per vuxen + tax 15 %.

 

Massa gott på grillen, kyckling, fläsk, biff, bläckfisk, räkor bla.

Sötsaker och såklart färsk frukt

Hotellets restaurang på Vinh Hung Emerald Resort

Familjen redo för nyårsfirande

Tog ett nyårsdopp före middagen, regn i luften och 24 grader i poolen = Uppfriskande 🙂

Nyårsraketer som speglade sig i hotellets pool

1 KOMMENTAR

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.