Familjehotell Hurghada

0

År 2006 var jag i Egypten senast. Det var innan barnen kom och då bodde vi på Grand Makadi med Ving. Det var på den gamla goda tiden då jag arbetade som resesäljare på Ving. Sedan dess har jag ju sålt resor till i Egypten i väldans många år men det är nu senaste åren som jag själv blivit sugen på att åka dit igen och ta med familjen. Snorklingen som finns i Egypten är helt fantastisk. På många ställen kan man snorkla direkt från stranden på hotellet, det kunde man tex vid Grand Makadi. Så idag tänkte jag ge lite hotelltips för familjer som vill åka till Hurghada.

Familjehotell i Hurghada tips 1 – Waterworld Makadi Beach

Waterworld Makadi Beach ligger ca 3 mil söder om Hurghada. Makadi är ett område med väldigt många hotell av hög klass som ligger nära havet. Waterworld Makadi Beach är Vings flaggskepp när det gäller familjehotell i Egypten. Hotellet erbjuder fem restauranger, sju barer och all inklusive ingår. Poolerna tillsammans är mer 5000 kvm. Du bor på ett orientaliskt hotell med ett enormt vattenland och nära stranden med fantastisk snorkling.

Bild från Vings hemsida.

Familjehotell i Hurghada tips 2 – Jaz Aquamarine

Tui:s Aquamarine har hängt med i alla år och är ett hotell som har många återkommande gäster. Hotellet erbjuder 17 pooler! All inklusive ingår, hotellet ligger vid stranden, erbjuder spa för vuxna och träningsfaciliteter. Hotellet ligger i södra Hurghada så om man är shoppingsugen så är det lätt att ta sig in till basaren El Dahar i Hurghada.

Bild från Tui:s hemsida.

Familjehotell i Hurghada tips 3 – Aqua Vista – Powered by Playitas

Aqua Vista är familjehotellet som har föräldrar som tycker det är kul att träna. Hotellet och Apollo erbjuder ett brett utbud av träningspass under hela vinterhalvåret. Det bästa är att när man bor på Aqua Vista så har man fri tillgäng till hotellen Aqua Blu och Albatros Aqua Park. Här bor man inte mitt i vattenlandet som de två tidigare familjehotellen jag rekommenderat. Här bor man på ett schysst hotell med bra träning och har 2 minuters promenad till vattenland med massa rutschkanor.

I mån av plats finns det även möjlighet för mindre barn att vara med i Apollos barnklubb på Beach Albatros Resort som ligger på andra sidan vägen, ca 400 m från Aqua Vista.

Hotellet erbjuder all inklusive och ligger 700 m ifrån stranden, där solstolar finns.

Bild från Apollos hemsida.

Jag tycker även att Alf Leila Wa Leila Waterpark verkar väldigt trevligt då det är ett mindre hotell. Då har man gratis inträde på Jungle Aqua Park. Man kan även bo på Jungle Aqua Park om man vill ha alla fartfyllda åk på hotellet där man bor.

Något enklare hotell med bra läge som Apollo haft nöjda gäster på i många år är Arabia Azur Resort.

Om du och din familj varit på något annat bra familjehotell i Egypten så dela gärna med dig i kommentarerna nedan 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.