Ett dygn i Nyköping

0

Rastlösheten, längtan efter att upptäcka något nytt och avsaknaden av att bo på hotell slog till hårt förra veckan. Så tjejerna och jag bokade en natt i Nyköping på Sunlight och fick uppleva en glimt av Nyköping på köpet.

Jag blev positivt överraskad av staden så det blir att få återkomma i framtiden. Jag har mest gps:en inställd på Skavsta när det handlar om Nyköping i vanliga fall 😉

Hamnen i Nyköping

Nere vid hamnen i Nyköping finns det flera restauranger med trevliga uteserveringar, jag hade redan spanat in Cafe & Glassbar Aktersnurran som också ligger nere vid hamnen. Så det blev ett givet glasstopp för oss där. Det bjöds på kulglass ifrån Sia med många olika smaker och med många olika toppings och strössel. De hade även sallader, fikabröd, mjukglass och olika glassuppläggningar.

Vi hittade även en rolig loppis som man inte kan missa då den ligger precis när man kommer ner i hamnen. Där shoppade vi gamla svagdrickaflaskor, en kista som ska användas som garderob i sommarstugan, ett träutespel och lite annat smått och gott.

Hotell Sunlight Nyköping

På Sunlight som vi bodde på trivdes vi riktigt bra, det blev mycket bad och bubbel som också var tanken vid valet av hotell. Mer info om hotellet kommer senare denna vecka.

Promenad vid hamnen

Information om olika saker förr i tiden som man kunde veva igång och lyssna på

Aktersnurran Glasscafé

Uteserveringen på Aktersnurran

Sol, glass och nöjda tjejer. Livet alltså 🙂

I hamnen fanns även små bodar som sålde burgare, glass och annat smått och gott.

Minigolfbana som låg fint vid vattnet

Pool och bubbelbad på hotell Sunlight

Chill och tjejsnack i relaxen på hotellet

På kvällen blev vi tipsade om Restaurang ät., som var ett riktgt bra val. De hade mysig uteservering inne på gården och även en atriumgård man kunde sitta i om man inte ville sitta inne i restaurangen.

Kycklingsallad med avokadokräm, barnen käkade barnhamburgare med pommes. På pommesen är det rikligt med grön pommeskrydda, riktigt god om du frågar mig men passade inte alla barnmunnar i smaken så kan vara bra att veta om ifall ni besöker ät. med kräsna kidsmunnar 😉

På gatan inne i stan njöt vi det sista av solen denna dag, tack Nyköping det var väldigt roligt att vi kom hit. Vi kommer tillbaka 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.