En helt vanlig fredag

0

Idag har hela familjen hängt på Chada Beach Resort med Sigrids kompis och hennes familj. En riktigt varm dag, man märker att luftfuktigheten är högre nu än vad den är i december till februari.

Nu har vi varit på Lanta en vecka, jag vet visst är det galet? Känns som kort tid men ändå länge sedan vi kom hit. Vädermässigt så här i början av säsongen kan vi konstatera att det har varit väldigt bra, över förväntan. De två första dagarna var det riktigt regnigt och ruskigt men sedan dess har det varit sol/soldis/lite moln och ibland kommit någon regnskur som snabbt gått över till solsken. Vi har haft bättre väder nu än när vi var i Phuket över jul och nyår för 2 år sedan. Då det var tjocka mörka moln i 2 veckor och man nästan frös. Kommer ihåg att jag tyckte så synd om de stackarna som betalt galet med pengar för att vara där just då i peak season 🙂 Vi stannade lite längre så då spelar ju inte vädret lika stor roll.

Ikväll var vi inne i Saladan, shoppade lite blöjor, våtisar, festisar, kex och andra små mutor inför vår taxiresa imorgon. Den kommer vara lång, vi hoppas bara den flyter på så bra som möjligt 🙂 Klockan 10 hämtar minibussen upp oss mot avfärd mot Phuket och Nai Yang beach. Lycka när vi är framme sådär runt kl.15 om allt går som det ska 5 timmar senare! Wish us good luck!!! Innan vi kom hit och planerade resan hemifrån tänkte vi ta båten från Lanta till Phuket, tror den tar ca 4 timmar via Phi Phi. Efter att ha sett vågorna och känt av vinden denna vecka är jag sjukt lycklig över att vi har möjligheten att åka minibuss. Inte en chans att åksjuka jag sätter mig och familjen på en båt i denna blåst.

Ikväll när barnen låg och myste i sängen strax före sovdags så smet jag ut i min ensamhet för en liten kvällspromenad. Mest var det för att jag var hungrig, käkade friterad papayasallad med räkor till middag men trodde inte hela salladen skulle vara friterad, blev liksom lite mycket frityr så kunde inte äta så mycket. Så jag var galet hungrig där av min lilla kvällspromenad. Jag gick bort till restaurangen på hörnet där vi ätit lunch några dagar och beställde med mig kycklingspett med jordnöts sås, alltså det är ju bara såååå gott.

Flippfloppandes hem gick jag och njöt av den heta luften, en och annan moppe som svishade förbi och en galen skällande hund. Älskade älskade Thailand! En fotmassage på det och kvällen hade varit perfekt! Det får blir en annan dag 🙂

Dags att packa ner det sista inför morgondagen, på väg mot nya äventyr!!

img_1122

Min mumsiga Pad Tai till lunch på Golden Bay resort

img_1126

Barnens mumsiga korv med pommes på noname restaurang i Saladan till middag

img_1129-2

Min frityr middag 🙂

img_1131-2

Och så lite Thai pannkaka med nutella framåt kvällskvisten 🙂 img_1136-2

Försöker fånga 3 barn på bild 🙂

img_1137

Ger upp 🙂 !!!

img_1141-2

Välkomna hem! Nytvättade och nystrukna kläder, man tackar 🙂 (10 kr/kg)

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.