Vad kostar elen när man hyr hus i Thailand?

0

Första gången vi hyrde hus så var man ju lite småskraj över vad elräkningen skulle vissa, hur mycket vågade man ha på acn egentligen? 🙂 Det är även många som frågar mig om detta, så idag bjuder jag på elräkningar.

Denna el syftar sig på: Hus med 2 sovrum, vardagsrum, kök och badrum med 3 ac. Boendes 1 familj med 2 vuxna och 3 småbarn. Vi har på acn nästan jämt. Nae, det är inte sant men nästan. Den enda gången på dagen som vi stängde av acn var om vi skulle till stranden eller skulle iväg och visste att vi skulle vara borta ett tag. Vi brassar inte ac då det är så galet lätt att bli förkyld utan brukar ha den på ca 25 grader.

Bali Residence i Mae Phim hus 90, elpris för 1 vecka 700 bath = ca 180 sek

Bali Residence i Mae Phim hus 32, elpris för 1 vecka 1030 bath = ca 260  sek (under den vistelsen var det galet varmt ute)

På de husomåderna i Thailand där vi har hyrt hus brukar elen kosta ca. 5 bath/kw. Personalen på resorterna där man hyr hus är väldigt noga med att läsa av elmätaren i samband när man flyttar in och man får vad elmätaren står på nedskrivet. Sedan läser de av elen när det är dags att flytta ut. På Bali Residence (kanske finns på andra husområden med) kan man själv läsa av elmätaren då den sitter på stolpen utanför sitt hus.

 

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.