Dagarna springer iväg

0

I går tittade Martin och jag på varann och sa, alltså en dag går så fort utan att man gör något speciellt. Jag förstår verkligen att pensionärer (eller andra med mycket ledig tid) lätt fyller sina dagar, om de inte fylls med jobb så fyller man de lätt med andra saker.

Idag på to do listan hade vi:

Åka till växtaffären och kolla på palmer som vi tänkt att plantera i landet utanför vår terrass så det blir lite mindre insyn

Det besöket gick bra, vi lyckades få fram vad vi ville ha och visade bilder mm. så nu ska trädgårdsmästaren komma förbi idag eller imorgon och se hur många palmer vi behöver och ta fram ett pris för vad totalsumman blir palmer inklusive borttagning av andra växter och plantering av palmerna. Så inom en vecka känns det som våra palmer är på plats (om allt går som det ska haha)

Fixa Thailändskt bankkonto

I flera år har jag tänkt att fixa bankkonto och idag tog jag äntligen mig i kragen och tog med mannen till thaibanken Krungthai och vi lyckades fixa det. Heja heja! I Thailand har man en blå bok när man är husägare och denna blå bok verkar helig fast det knappt står något mer i den än vem som äger huset. Den hade vi såklart glömt hemma i Sverige men vi lyckades iallafall. Så skönt!! Så nu så slipper vi 200 bath + bankens avgift på 35 sek vid varje uttag. Vi slipper även att betala utlandsbetalningar ca 3 ggr per år a 200 sek när vi betalar serviceavgifter till managementet på husområdet. Kostnaden var 1600 bath per år, ca 400 sek då fick vi även internetbank. Var ett palladiumkort jag fick så de har nog tjänat sig en hacka på mig med. Tyckte nämligen årsavgiften var ganska så hög, högre än i Sverige. Men när 20 papper är signade så orkar man liksom inte börja styra med det. Jag kan även använda thaibank kortet i vanliga butiker och om jag sa beställa saker på nätet. Jippi!

Mer fixat i rena farten

För att fixa bankkonto så måste man ha ett thai telefonnummer så det blev fixat i rena farten. Har inte haft så stort behov av thainr då det finns wifi i princip överallt nu som funkar bra men nu har jag det också.

Martin köpte även en moppehjälm, hjälmarna man hyr är verkligen ruckliga. Nu har han tänkt att hyra en egen vespa och glida runt på i stället för familjeåket och då känns det som om hastigheten genast kommer att öka. Nu har han en bra hjälm iallafall 🙂

Vi hittade även 5 w små glödlampor med e27 sockel som vi letat och letat efter i Ban Phe i flera dagar. Vi hittade en ny elektronikaffär som vi aldrig varit inne i, så nu ska sista lamporna ifrån Vietnam upp.

Nu blir det att sitta med datorn och fixa lite innan det är dags att möta kidsen vid skolbussen kl.14.20. Ja, en dag går fort. Sola och slappa får bli en annan dag 🙂

Just det jag har ju även bokat möte med en thailändsk tjej som lär ut thai så henne ska jag träffa första gången på torsdag, det blir spännande. Har ju tänkt i flera år att jag ska lära mig lite, nu är det dags 🙂 Nu har jag äntligen både tid och motivation till det!

Höll på att glömma att vi startade dagen på gymmet med ett hit-konditionpass med lite styrka. (Jag saknar verkligen vårt tisdagslunch pass hemma som jag och några kollegor alltid kör!) Vi har köpt månadskort 750 bath pp ca 200 sek var på det lilla gymmet på Tdv 3/4. I morgon ska jag på mediyoga på stranden på morgonen, lyxigt.

På väg in till Ban Phe idag, städningen pågår för fullt efter stormvågorna som kom in i lördags

Ni ser mitt nya kort, lyxigt va. Haha! Dumma turister tänker de nog när jag kommer och handlar sen 😉 Ekonomisk tänker jag, hatar alla kortavgifter

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.