Coronaviruset Thailand

0

Fram till idag har fler än 60 000 personer blivit smittade av coronaviruset och minst 1350 personer har dött (uppdateras flera ggr dagligen). Av dem har 1310 personer mist livet i Hubei. Över 80 % av dem som har blivit smittade är i Hubeiprovinsen i Kina där viruset bröt ut. Den 11 februari så ändrades definitionen av hur smittade ska räknas, inte bara på tester utan även på endast symptom därav har det smittade antalet ökat drastiskt.

Över 500 personer har blivit smittade utanför Kina i 28 länder och det är 2 personer som avlidit av viruset utanför Kina. En 44-årig man på Filippinerna och en 39-årig man i Hong Kong.

Många länder har nu antingen infört resebegränsningar eller helt förbjudit resor till och från Kina. Thailand är ett av få länder som fortfarande tillåter kinesiska resenärer att komma in i landet. Flygplatserna i Thailand granskar nu alla kinesiska medborgare att de är friska när de kommer in i landet och kräver även friskhetsintyg.

Under december och januari har det beräknats att mer än en miljon kinesiska turister har besökt Thailand. Av dem har ca 100 000 valt att stanna kvar nu pga. coronaviruset i Kina.

Många länder ger nu reserekommendationer till högriskländer i Asien, där bla. Thailand, Hong Kong och Singapore är inkluderade. Thailand har 33 smittade i dagsläget och Hong Kong och Singapore 50 stycken vardera.

Den 33:e registrerade smittade personen i Nonthaburi i Thailand var en kinesisk kvinna från Wuhan som sattes i karantän då hon haft kontakt med en coronavirussmittad person. Hennes tillstånd är inte allvarligt. Stabilt tillstånd även för den busschaufför som även hade turbekolos och blev smittad i Thailand av kinesiska turister. Elva är friskförklarade i Thailand och har fått lämna sjukhusen.

Från 3 januari till 11 februari är det 799 personer som har övervakats eller testats för coronaviruset i Thailand. 51 personer upptäcktes på flygplatser och de andra uppsökte vård själva. De flesta av dem hade drabbats av vanlig feber och influensa.

Jag har skrivit flera artiklar om Coronaviruset, ni finner dem här:

Coronaviruset Thailand tankar

Coronaviruset – vanliga avbokningsregler gäller

Coronaviruset – familj på plats

Corona Thailand

Coronaviruset Thailand

Och så lite om Thailändsk turism, intressent att läsa tyckte jag: Sveriges Radio

Svt har även bra info om Coronaviruset

Bokningsläget för Thailandsresor har minskat i februari, Aftonbladet

 

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.