Coronavardag

4

Okej, kan inte låta bli att skriva lite om coronalivet. Mitt hjärta blöder för alla företag som har det så tufft och kanske inte ens klarar krisen.

Mitt hjärta slår också så mycket extra för alla som jobbar inom vården nu, ni är verkligen de stora hjältarna. Allt annat är ju egentligen oviktigt.

Jag är glad varje dag alla i familjen är friska så vi kan ha någorlunda vardagsrutiner med förskola/skola och jobb. Jag känner mig så lyckligt lottad att i ett läge som detta ha det perspektiv till livet vad som är viktigt. Jag tror nämligen att väldigt många svenskar kommer få ett helt annat perspektiv till mycket efter pandemin är över. På ett bra sätt. Som att ingen kommer dö över att jobba hemifrån.

Jag har blivit så där larvigt påverkad av corona sista dagarna, delar (lyx)tankar med er. Som är skitsamma men som jag ändå suckar lite åt..

Häromdagen var jag på gymmet för första gången sedan jag kom hem, som jag längtat efter att köra massa roliga pass med puls som jag saknat i Thailand. Kändes kanske inte riktigt hundra att gå till gymmet men jag gjorde det iallafall och följde alla hygienregler som gällde. Men en annan man som tränade på gymmet samtidigt bar engångsplasthandskar och rengjorde maskinerna så kopiöst överdrivet att jag blev helt ofokuserad på vad jag gjorde där…Puh, tror jag ska hålla mig till skogen framöver och uteträning känns bäst i hjärtat.

Då har alla lappar kommit ifrån förskolan/fritids om när man ska vara ledig framöver med klämdagar och sommarsemester. Puh, vem kan tänka på det nu… Jag vet att detta är lyxproblem men när min hjärna ser lediga dagar så är det lika med att hitta på något roligt typ resa. Som nu tex. när skolan lagt studiedag måndag 20 maj, sedan är det röd dag på torsdagen och klämdag på fredagen. Min hjärna tänker då direkt, ta ledigt 2 dagar så är man ledig hela veckan. En härlig vecka i Grekland i slutet av maj. Nej, det går ju inte. Varför tänker jag ens tanken.

Andra världsliga problem som när man ska beställa sina matkassar och i vanliga fall går in någon dag innan och lägger beställning och väljer önskad tid för hämtning. Nae, nu när man väljer tid så finns det om typ en vecka. Det går ju inte..Handla själv som man alltid gjort förut känns helt plötsligt jobbigt när man vant sig vid att svänga förbi och hämta de färdigpackade matkassarna. Nu ska man ju även våtservetta hela sig själv och kundvagnen innan man kan börja handla.

Och så barnen som trodde det var ett skämt när de började prata om att gå påskkärringar nästa vecka och jag sa att det inte går. Det var som de höll på att falla ihop, snacka om att många barn i Sverige är bortskämda. Stackarna som inte får gå påskkärring och bara kommer få massa påskägg ifrån släkten. Även om vi inte ses så lär äggen dyka upp iallafall för hur ska annars barnen klara påsken. Asgarv.

Alltså inget att klaga över, bara lite skrivsugen. Hoppas ni alla mår bra och tar hand om er och era nära och kära på bästa sätt!

När man jobbar hemifrån mer än vanligt får man förgylla dagarna lite, som att bleka tänderna 🙂 Hade tänkt att göra det i Thailand men det hanns inte med så nu hoppas jag att detta hemmakit ska göra susen. Den där kartan om vilken färgskala som tänderna har när man börjar vet jag inte om den var till någon hjälp..hm.. 😉

4 KOMMENTARER

    • Det känns knappt någonting i tänderna, däremot tycker jag man blir lite spänd i käken och får lite huvudvärk
      när man har tandskenorna på sig i 20 min. Men det går över så känns lugnt.
      Det är inte som när man bleker med laser och det många ggr gör svinont, isar och även gör ont efteråt.

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.