Corona Thailand

4

Jag har tidigare dagligen uppdaterat inlägget Coronaviruset Thailand, nu kände jag att det var dags för ett ny fräsch uppdatering. Länk nederst till det inlägget.

Fram till idag har fler än 40 000 personer blivit smittade av coronaviruset och över 1000 personer har dött. Nästan 30 000 personer av dem har blivit smittade i Wuhanprovinsen i Kina där viruset bröt ut. 440 personer har blivit smittade utanför Kina och det är 2 personer som avlidit av viruset utanför Kina. En 44-årig man på Filippinerna och en 39-årig man i Hong Kong.

Thailand har i dagsläget 32 personer som har blivit smittade, vissa av dem är redan friskförklarade. Minst åtta personer har blivit friskförklarade.

Flygplatserna i Thailand granskar nu alla kinesiska medborgare att de är friska när de kommer in i landet och kräver även friskhetsintyg.

Coronasmittade Thailand vart?

Informationen om var de smittade av coronaviruset i Thailand befinner sig är inte lätt att hitta. Man säger att man är snabb med att testa personer som de smittade har haft kontakt med för att undvika att smittan förs vidare.

Vi vet att en thailändsk taxichaufför har blivit smittad i Bangkok då han körde en kinesisk turist som bar på smittan. Även en taxichaufför som körde en kinesisk turist till Hua Hin. Två thailändare hade blivit smittad vid en resa till Japan.

Har du mer info om var de smittade i Thailand befinner sig? Kommentera gärna nedan då det är många som undrar över detta, tack.

Läget Kina – ledigheter

Kina har blivit väldigt kritiserade över hur de redovisar antal smittade och döda. Många experter tror att det är betydligt fler i landet än de siffror som redovisas. Men i det ekonomiska fall som Kina gör dag för dag nu så gör de allt för att rädda det som går. Vissa experter påstår att de tror att det är upp emot 500 000 – 2 miljoner av Kinas befolkning på 1,4 miljarder människor som kan vara smittade.

Den frivilliga förlängda nyårsledigheten i Kina slutade officiellt i söndags och i måndags var de flesta företag öppna som vanligt igen. Även om många är rädda och väljer att stanna hemma eller väljer att arbeta hemifrån.

 

4 KOMMENTARER

 1. Hej Lindha,

  Tack för dina inlägg. Följer din blogg och tycker att den är jättebra!

  Jag och mi familj (två barn) ska resa till Thailand den 19 februari, till Khao Lak. Vi hoppas att läget med coronavirus snart ska stabilisera sig. Vi följer utvecklingen noga. Tar gärna emot tips och råd, tack! Ha en fortsatt bar semester i Thailand! Hälsningar! Dzenana

  • Kul, tack vad roligt att höra! 🙂 Ja, vi hoppas verkligen det stabiliseras. Vi hade flera kompisar som åkte hem ifrån Khaolak för bara några dagar sedan och de märkte inte av coronaviruset något nämnvärt. Önskar er en trevlig resa och lovar att uppdatera även framöver!

 2. Tack för dina blogginlägg 😊jag och min man ska åka till Thailand och Koh Samet om en dryg vecka. Det känns bra att läsa dina inlägg om hur det verkligen är och inte gå på vad media skriver. Jag är väldigt nöjd med att du skriver lite om hur det är på Koh Samet också. Men det känns som att thailändarna har koll på situationen. Vi längtar verkligen efter sol och värme och vill verkligen inte att coronaviruset ska förstöra våran resa som vi längtat efter🌴☀️🏖

  • Tack! Vad härligt för er 🙂 För ca 2 veckor sedan då coronavirusets mediarapportering tog fart
   då var jag inte sugen på Samet ska jag villigt erkänna. Ser dagligen alla bussar fulla med kineser vid piren i Ban Phe som är på väg ut i dit. Idag när jag åkte förbi såg jag endast turister ifrån Europa. Inte alls i närheten av parkerade bussar vid piren som det brukar vara. Nu känner jag mig tryggare med läget även där och funderar själv på om vi ska ta några dagar där nu när vi får kompisar på besök 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.