Chatuchak Weekend Market

2

Chatuchak Weekend Market är en marknad som ni måste besöka om ni är i Bangkok över helgen. Eller rättare sagt, när man planerar att besöka Bangkok så ser man till att vara där en lördag eller söndag för besök på Chatuchak Weekend Market. Bästa är också att det står pris på mycket av varorna, det gör att shoppingen är så smidig.

Det är ofta väldigt varmt på marknaden, vissa få ytor är utan tak men de flesta marknadsstånden är i smala gångar med plåttak över så det går åt en hel del vätska under besöket.

Mycket av det som säljs på Chatuchak finns på MBK men nästan alltid till högre priser. I det stora hela kanske det inte gör något att betala 100 bath (30sek) extra här och där men jag har själv jättesvårt att göra det då jag vet vad sakerna kostar på marknaden. Så mitt tips är marknadsbesök sedan taxi till Mbk om det är shopping i Bangkok som gäller. Om man sedan vill shoppa i ”vanliga” butiker till mer svenska priser så går man lätt från Mbk till Siam Center.

Chatuchak Weekend Market Utbud

På marknaden finns allt, och då menar jag verkligen allt. Marknaden är indelad i olika sektioner som tex: Tygväskor, oljelampor, jeans, kläder, begagnade kläder, möbler, konst, skor, lampor, plastblommor mm. mm.

Chatuchak Weekend Market Öppettider

Öppen lördag och söndag kl.9-18. Marknaden har även öppet onsdagar och torsdagar för planter mm och fredagar kl.18-00 då bara vissa gångar på marknaden är öppen. Så lördagar och söndag är det som gäller.

Chatuchak Weekend Market Dricka/Mat

Det säljs vatten, dricka, frukt, mat lite överallt. Det finns mer lokala mathak där man sitter vid plastbord och så finns det även luftkonditionerade restauranger. De restaurangerna är som små glasburar i marknaden, ganska höga priser (pad thai 250 bath (75 sek) men välvärt kyla och vila för trötta ben.

Chatuchak Weekend Market Toaletter/Dusch

Det finns toaletter lite här och var som kostar 5 bath (1,5 sek) då ingår papper. Det finns även duschar för den som tagit ut sig rejält haha.

Chatuchak Weekend Market Ta sig dit

Taxi eller Skytrain till hållplats Mo Chit, därifrån är det väl skyltat.

Chatuchak Weekend Market Barnvänligt

Såklart man kan ha med barn men räkna inte med att hinna med lika mycket på marknaden. Jag har besökt marknaden med små barn och det går men man får ju lite frustationen över att man inte är riktigt nöjd när man åker därifrån, ni förstår nog vad jag menar. Det ligger ett köpcentrum intill marknaden JJ Mall, där är det svalt och finns JFC så mer shopping till mamman finns om mannen och barnen svalkar sig lite 🙂

Linnen 100 bath (30 sek)

Om hela familjen vill ha samma kläder så finns det att hitta, lite pyjamasaktigt kanske

Tygväskor både för barn och vuxna, enklare kassar och gympapåsar/ryggor

Barnkläder i massor

Enklare restauranghak

Enklare restaurangmat meny. Jag beställde grönsaker med räkor, fick en liten räka..

Så fick senare kompletteringsäta en padthai i ett lyxigt acrum, mätt och belåten

2 KOMMENTARER

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.