Bokat om hemresan till Sverige

8
Aksorn Rayong

Nu har även corona påverkat oss. Jag har sedan utbrottet av corona i Kina delat med mig av hur mina tankar går för oss som varit i Thailand sedan dess. Vi har aldrig varit rädda för att bli smittade och det är vi fortfarande inte. Jag känner fortfarande att vi har det bättre här än om vi skulle vara hemma i Sverige, just som läget är nu. Det är min personliga åsikt.

Dock så har corona påverkat min mans företag hemma så pass att vi behöver att åka hem. Så idag har vi bokat om vår hemresa med Thai till på torsdagnatt denna vecka istället för lördag nästa vecka. Det känns såklart sådär men vi känner att vi verkligen behöver komma hem så när man vant sig lite mer med tanken och det är ju faktiskt vårt egna beslut så känns det riktgt bra.

Thailand finns ju kvar även i framtiden, vi har haft (nästan) 3 fantastiska månader här i år och är så tacksamma. Det blir bara lite körigt att hinna allt det där sista som man hade tänkt att göra. Men det är ju bara att prioritera. Ett lyxproblem på hög nivå.

Att vi får förkorta vår resa är inget i det stora hela. Jag tänker mer på människor, företag i hela Världen, Thailand och Sverige. Så mycket corona har påverkat hela Världen på så kort tid och än känns det inte som många företag kan se ljuset där framme.

Så ni som följer oss, sista dagarna här kommer jag finnas på instastories eller leva livet utan insta, vem vet.

Väl hemma i Sverige igen kommer det komma massa mer tips om Ban Phe, Pattaya, Kuala Lumpur, thailändska tatueringar och annat smått och gott. Vi hörs i Sverige! Det är vad vi hoppas iallafall, det kan ju hända mycket på dessa dagar innan vi väl sitter på flyget. Flyget som vi verkligen hoppas kommer gå som planerat 🙂 Livet, det är livet. Ibland kan man inte styra och planera allt även om vi många gånger skulle vilja det 😉

Kram på er och hoppas era dagar är så bra de kan vara!

8 KOMMENTARER

 1. Hej Lindha
  Tack för bra info på denna sida inför vår resa till Koh Kood o i morgon till Koh Chang. Tycker synd om er att din mans företag blivit drabbat så ni fått boka om er hem resa. Håller tummarna på att ni verkligen kommer med planet på torsdag den 19/3 ist för den 29/3✊
  Vi hoppas oxå att vi kommer hem som planerat den 28/3 med Thai Air. När vi åkte ner hit var vi 95 st på planet som tog 350 st så det kändes tomt men vi hoppas på att de fortsätter att flyga trots få resenärer. Eller har du hört ngt annat?

  Mvh: Pia

  • Tack! Hoppas ni får det härligt nere på Koh Kood och Koh Chang. Det är våran plan B
   om vi inte kommer hem så ska vi neråt Koh Chang och öarna där. Fast just nu när man bestämt
   att åka hem, då vill man ju bara hem 🙂 Jag har inte hört något annat än att flygen ska gå,
   håll koll på Thais hemsida där uppdaterar de dagligen inställda flyg. Tidigare har Thai haft vissa inställda flyg från Stockholm till Bangkok
   i maj och juni, idag när jag tittade så såg jag att det var några avgångar i slutet av april som ställts in. 28/3 är
   ju sån ära inpå så det får vi hoppas att ni med kommer hem som planerat. Ha det gott!!!

 2. Hoppas att det ordnar sig för din mans företag! Många påverkas på olika sätt av detta, verkligen … Har samlat olika bloggares rapporter från världen i ett blogginlägg idag, inklusive från dig.

  • Ja, vi har förstått det..Men kan ändå inte föreställa mig hur det är.
   Barnen kommer få en chock, de vet knappt vad corona är och har inte träffat en enda hysterisk
   eller orolig människa, vi tar det när vi kommer hem tänker jag..

 3. Vi bor i en liten ort på landet i norra Småland, inte långt från er. Här märks knappt något alls. Barnens skola tar det med ro, har gympan ute och sitter inte tätt i klassrummen. Igår när andra skolor i landet länkade ut om nätundervisning skickade vår skola ut om stängningsdag på fritids den 17/6 😛 Kontraster.

  Hoppas resan hem går bra. Ett tips är att ha munskydd, om än så bara för syns skull, genom security och immigration på Suvarnabhumi. Det ger er respekt. Jag skrev lite om vår hemresa förra veckan på vår blogg 🙂

  • Tack Pernilla, vad kul att du delar med dig. Ni hann verkligen hem innan oron började sätta fart i Ban Phe.
   Vad skönt att allt tas med sådan ro där ni bor, vi hoppas att det kommer vara så även hemma hos oss.
   Ta hand om er!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.