Boka sista minuten resa tips

0

Att boka en sista minuten är ett uttryck som det fortfarande hänger kvar även om det helt har bytt betydelse. Förr så var – att boka en sista minuten att man åkte till flygplatsen för att se vad som fanns kvar och man bokade sin resa i princip direkt innan flyget gick. Nu förtiden så finns det sista minuten erbjudande på charterarrangörernas hemsidor upp till en månad framöver.

Vad är då en sista minuten?

Sista minuten resor finns hos charterarrangörerna. Charterarrangörerna har ett visst antal platser på flyget och har kontrakt på vissa hotell med x antal rum för hela säsongen. När det då i vissa fall inte bokats på så bra som förväntat så finns det platser lediga på flyget och ev något boende till bra pris. Generellt sett så kan man inte längre säga att ju närmre avresa man kommer ju billigare blir det.

Charterarrangörerna prissätter deras resor på ett helt annat sätt nu för tiden och justerar ner med rabatter/erbjudanden långt före avresa om det finns mycket platser lediga till ett visst resmål, flyg eller specifikt hotell. Man kan då göra ett bra klipp på sin resa redan 3 månader före avresa, dessa resor går vanligtvis sedan upp i pris när ett visst antal resor bokats.

Boka sista minuten bästa tipsen
  • Var flexibel i din kalender, att ta ledigt en vecka och förvänta sig att det kommer finnas en schysst resa just med avresa på helgen är lika med tur. Om man är mer flexibel med utresedag som tex tors-sön är det mycket lättare att hitta resa. Ju fler dagar man har möjlighet att åka ju lättare är det att hitta en resa till bra pris.
  • Börja spana, ca 4 veckor innan är mitt tips. En bra sida som jag ofta tittar på när det gäller resor med snar avresa är destination.se. Där kan man även specificera sina önskemål, avreseort, vilka dagar man kan åka, antal stjärnor boende, allinklusive, endast flyg mm. Då får man en bra priskoll på vad resorna ungefär kostar när man tänkt att åka.
  • Den mest prisvärda sista minuten resan är oftast att boka endast flyg via charterarrangörens hemsida och sedan boka boende separat på hotels, booking etc. Här är det lite lurigt då charterarrangörerna inte alltid visar endast flyg på deras sista minuten sajter. Då får man gå in på varje charterarrangör, specifik avreseort och välja att söka på endast flyg till alla resmål.
  • Sedan gäller det att gå in lite då och nu och se vad som händer med priserna på de resor som kan vara av intresse.
  • Slå till! När du tycker att resan gått ner till ett bra pris eller ser att utbudet minskar då är det bara att slå till. När det börjar bli få platser kvar så brukar resorna höjas igen. Och tänk på att priserna justeras flera gånger dagligen beroende på hur bokningarna görs. Så tänkt inte Yes, den här resan kör vi på, bokar ikväll. BOKA NU, det kan vara försent ikväll. Lycka till och hoppas du hittar din resa till ett schysst sista minuten pris!
Passar på att bjuda på ett familje Höstlovstips sista minuten!

Familj 2 vuxna + 2 barn 4+10 år

Avresa: Tisdag 29/10 Göteborg – Fuerteventura med Ving endast flyg, totalpris 4 pers, 4796 sek.

Hotell: Oasis Papagayo Resort, trevligt lägenhetshotell 7 nätter 6444 sek, totalpris 4 pers, bokas på booking.com.

Hyrbil ca 1000 sek för 1 v.

Höstlovsresa för en familj på 4: 12240 sek Ok va? 🙂

Tillkommer lite flygmat, bagage, fickpengar på plats mm.

Vi har bla att bokat sista minuten flygbiljetter med Solresor till Dubai, det blev en härlig påskvecka i Sharjah.

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.