Blir det någon Thailandsresa i vinter?

3
Aksorn Rayong

Okej, nu kommer det tankar rakt från hjärtat. Jag känner verkligen för alla som blivit påverkade av covid-19 både i Sverige och övriga Världen. Det berör mig verkligen då vi svenskar är så lyckligt lottade i denna pandemi. Men om man älskar att resa som jag och familjen gör så påverkas man ju ändå i reseplanering och längtan efter nya upplevelser.

Thailand i vinter, ja..först trodde man ju att covid-19 skulle ta slut till sommaren, sen efter sommaren och just nu känns det som aldrig.. Aldrig trodde man väl att vintern skulle bli hotad. För alla turistorter i Världen så hoppas man ju att lättnader sker mellan landsgränser samtidigt som man vill hindra smittspridning i den mån det går. Komplex fråga det där..

Jag iallafall toklängtar till att börja med resplanerna igen, att ha något att verkligen se fram emot. Vi har ju haft förmånen att kunna vara i Thailand några månader varje vinter de senaste åren mycket pga. flexibla jobb, föräldradagar och att barnen gått i svensk skola i Thailand. Vi kände att det var dags att göra något annorlunda och jag har nu börjat på nytt jobb och att vara borta länge är inte någon plan inför vintern. Men det betyder ju inte att vintern tänkte bli resfri.

I sommar har jag ändå tyckt att det känts okej men nu när hösten kom så fort så blir ju längtan efter en resa i vinter väldigt stark. Jag tror att jag under de senaste 20 åren har varit på svensk mark EN vinter. Det var nära vår fina lilla Saga kom den 30 december, det blev fokus på annat den vintern 😉 Vissa dagar känns det som man måste ha en överlevnadsstrategi för att ev behöva klara en hel vinter i Sverige. Jag vet, det låter kanske sjukt i era öronen men jag bjuder på det. Jag vet samtidigt att ni är många med mig som längtar efter en resa att se fram emot 🙂

Men hoppet lever fortfarande, att någon gång in på nästa år få till några veckor i vårt älskade Thailand!! Just nu verkar det ju som att Phuket ska börja öppna upp i oktober för utländska turister men att det då är 2 veckors karantän på vissa hotellresorter som gäller. Frågan är ju bara hur många det lockar? Jag tror att många då i stället väntar med att åka till man känner att man kan njuta av sin semester på ett sätt som känns någorlunda bra. Det kostar ju ändå en slant att åka till Thailand i 2 veckor och vem vill begränsa sig till att i princip bara hänga på hotellet (?)

Så det är väl bara att förgylla vardagen på bästa sätt, idag tex. hade vi hotellfrukost hemma, supermysigt tyckte hela familjen. Och nu hoppas vi bara på att det ska sluta regna snart så vi kan fixa lite med höst och vinterburen till kaninerna. Hoppas ni har en skön helg och hur tänker ni? Har ni bokat någon resa inför vintern? 😉

Längtar efter chilla dagar vid poolen..

..och blommande orkideer i trädet..

..badglada barn..

..mysiga kvällar på terassen..

..massa god mat..

.. och lata dagar med familjen på stranden! 🙂 LÄNGTAR!

3 KOMMENTARER

  1. Vi längtar också, eller kanske det är mest jag som längtar, maken hänger mest bara med som resesällskap. Sen tycker han att det är skönt med sol och bad, men han tycker att det är lite för varmt, och det tycker jag också, jag är nog den som ”gnäller” mest över värmen av oss två.

    I dagsläget har vi en plan på TDV4 i slutet av februari början av mars 2021 (vi siktar på 4 v. + 1-2 dgr. i Bangkok). Men det finns många men… Det får inte vara några som helst restriktioner, vi vill kunna leva precis ”som vanligt”, som vi gjort de gånger när vi varit där tidigare, absolut inga karantäner och inga munskydd. Vet du hur andra resonerar kring att resa ner till sina hus i TDV?

    Just nu skulle vi egentligen varit i Italien – Valpolicella och Toscana, men det blev inget av med den resan heller, så vi hoppas verkligen att pandemin drar iväg så vi kan åka till Ban Phe i vinter/vår.

  2. Hej.

    En får helt enkelt göra det bästa av situationen. Jag toklängtar också, men å andra sidan har min flygrädsla ökat så pass mycket att jag inte vet om jag ”vågar” sätta mig på ett flyg igen. Det är verkligen ångestladdat och ganska sjukt egentligen då jag rest så mycket med flyg. Det bästa vore om en kunde teleporterna sig dit 🙂
    Men längtar jag gör i massor. Kram

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.