Gå på bio i Thailand

0

Fredagkväll och dags för bio! Vi gick på biografen som ligger i Tesco Lotus Köpcentrumet i Klaeng, nytt och fräscht. Vi slog till och köpte honeymoon biljetter som kostade 20 bath (5 sek) extra då fick man sitta längst bak och kunde fälla sätet, lyxigt va? 🙂 En biobiljett kostade 170 bath (40 sek), samma pris för vuxna och barn, några bathisar billigare om man går på bio måndag – torsdag. Vilgot och Saga fick sitta i knät så de behövde inte ha någon biljett. Bion började klockan 18.30 och vi var i god tid för att hinna köpa snacks och dricka före bion, det är ju minst lika viktigt som bion i sig. Lagom till klockan var 18.30 gick vi in och satte oss. Det var bara vi där haha, efter en stund kom en thailändsk familj och efter att filmen äntligen börjat så kom det en kvinna så det var inte trångt precis.

Vi tittade på Moana, en Disney film som om vi förstått det rätt kommer ha premiär i Sverige i februari och heter då Vaiana. Först så var det 20 minuter reklam, sedan var det 20 minuter trailer för thrillerfilmer så barnen blev ju jätterädda för att de var så läskiga. Sen började äntligen filmen. Filmen var på thailändska (det visste vi innan) så det var lite svårt att förstå handlingen men vi försökte så gott vi kunde haha 🙂 Insåg när jag satt och tittade att om man vill lära sig thailändska så är det bra att titta på thailändska barnfilmer för då pratar de så tydligt och rent, ett tips! Efter 1,5 timme i biosalongen somnade Saga, Vilgot var jättetrött och Sigrid tyckte filmen var läskig. Hon ville åka hem och varken Martin och jag var vidare sena med att tycka det var en bra idé. Nöjda och glada och med en sovande Saga gick vi ut från bion!

Tips om man ska på bio i Thailand:

Ta med varmtröja, det kan vara kallt

Välj english sound om det finns 🙂

Köp bättre platser, det är det värt. På stora biografer finns det även vipsäten med all möjlig lyx, kan ju vara värt en tjuga eller två 🙂

 

img_2945-2

Popocorn, mums! Karamell, ost och sea salt

img_2946-1

Vi slog till på ett Party Value set, hela familjen nöjd och glad. Sjukt dyrt för att vara i Thailand dock, ca 90 sek.

img_5977-2

Spännande med bio

img_5978

Utanför biosalongen

img_5979 img_2947-1

Sämsta men enda bilden i biosalongen

Moana – bio i Thailand

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.