Bästa solkrämen för barn

0

Här kommer mina tips om bästa solkrämen för barn!

Efter att ha provat x antal olika solkrämer till mina barn som är 3, 5 och 7 år gamla så har jag sedan flera år tillbaka fastnat för Aco Kids Active Sun Lotion 50 +. Den är lätt i konsistensen att smörja in och skyddar riktigt bra. Solkrämen finns att köpa både i 125 ml och 250 ml. Med 3 kids så går det åt en hel del solkräm vill jag säga, så jag köper alltid 250 ml. Aco Kids Active finns även som Sun Spray 50 +.

Obs Aco har även en solkräm som heter Aco Kids Sensitive, väldigt snarlik i utseendet. Aco Kids Sensitive blir vit på kroppen så att man ser var man smörjt in, riktigt bra. Dock får kämpa ihjäl sig för att kunna smörja ut den tycker jag. Den innehåller dock enbart fysikaliska filter så jag tror att den är bra till mindre barns hud. Har dock inte forskat så djupt i det 😉

Jag köper alltid solkräm till barnen på Apotea.se, lägsta pris och även ofta kampanjer om man är ute i lite god tid före resan. På Apotea hittar ni allt som ni behöver ha med er i apoteksväg inför resan.

Ett tips är också att smörja in barnen innan man vistas i solen. Så mycket enklare och skönare att smörja in i ett ac-rum än på stranden. Inbillar mig också att det blir så mycket bättre och noggrannare gjort. Sedan under dagen så smörjer vi självklart in på stranden etc.

Till mina barn använder jag också uv-kläder. De yngsta har dubbeluppsättning med långärmade alt 3/4 ärms uv-tröjor + uv-kepsar. Vi använder oss oftast av Swimpy, de tycker jag är bra och tröjorna har en dragkedja så de är enkla att ta på och av.

 

Lilleman 3 år i Thailand i Swimpy tröja och uv-keps, perfekt skydd mot solen. Självklart också insmord med solkräm!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.