Bästa flygbolag till Thailand

2

Topplista bästa flygbolag till Thailand – enligt mig, ur en resande familjs perspektiv!

1. Bästa flygbolag till Thailand – Thai Airways

Att flyga direkt Stockholm – Bangkok slår ju allt. Avresetiden dit är helt ok, flyget lyfter från Arlanda kl.13.30. Man kan i lugn och ro ta sig till flygplatsen. Hemresan sker ifrån Bangkok kl.01.30 och i normalfallet är att de flesta i familjen då trötta och börjar flygresan med att sova länge länge. Kanske inte i 11 h och 30 min som flighten från Bangkok till Arlanda tar men mer än halva tiden om man har tur.

Thai hade nog inte toppat min lista om det inte hade varit för direktflyget. Tycker ändå att Thai håller schysst service och serverar lagom mycket alkohol (har varit så omdiskuterat senaste åren att man inte får dricka hur mycket man vill. För oss som inte dricker så mycket så uppskattas den nya regeln istället 😉 ) Tips: Man kan fortfarande gå in på Thai Airways hemsida och boka sittplatser gratis (obs begränsat antal), går från enklaste ekonomibiljett och rekommenderas verkligen.

2. Bästa flygbolag till Thailand – Qatar Airways

Qatar är ändå bäst när man flyger med barn. Kabinpersonalen är så trevliga och hjälpsamma på ett helt naturligt sätt. Flera gånger när vi flugit med Qatar så har jag frågat om planet är fullt, vissa gånger har vi haft tur att det inte varit det. Då har vi tex. fått en extra stolsrad. Tre extra säten för en familj på fem är guld värd ska jag säga. En annan gång var det ett av mina barn som kräkte ner hela sig och snabbt var de där och hjälpte till. Utbudet på skärmarna är bra för både vuxna och barn.

Barnen tycker också väldigt mycket om lekområderna som finns i Doha när man byter flyg. Pinocchio inspirerade med rutschkanor och lite klättring mm. Doha är en smidig plats att byta flyg på.

Flyg från Stockholm till Doha ca 6 h, Doha till Bangkok ca 6,5 h. Hemresa Bangkok till Doha 7,5 h och Doha Stockholm 6,5 h. Längre flygresa hem beror på motvind.

Man kan göra ett stopp i Doha i några dagar om man vill uppleva Qatar. Bokas i samma flygbiljett och brukar inte kosta mycket extra.

3. Bästa flygbolag till Thailand – Emirates

Om man får generalisera lite så är Qatar och Emirates lite same same. Jag tycker att de håller ungefär samma klass på flyg, service och mat. Deras flygtider är snarlika med varandra, tar alltså lika lång tid att flyga till Thailand som med Qatar men bytet sker i Dubai istället. Barnen tycker kabinpersonalen har väldigt fina kläder.

Ett år gjorde vi ett stopp i Dubai några dagar på väg till Bangkok, det var riktigt trevligt.

Tycker om klisterlapparna man får när man flyger med Emirates, så man kan välja om man vill bli väckt eller inte.

4. Bästa flygbolag till Thailand – Norwegian

Norwegian klassas in på denna lista enbart för att de flyger direkt. Det är ändå ett plus när man reser med barn. Att slippa förflytta sovande barn och bagage mellan flyg är inte det roligaste. Min personliga erfarenhet på Norwegian långdistans är att det känns lite charter. Det är skandinaviska turister som flyger med Norwegian, som vill resa så billigt som möjligt. Hemresan med avgång Bangkok kl.09.35 mot Stockholm på 11 timmar och 35 minuter är inte att leka med. Här somnar sällan något barn eller vuxen heller för den delen.

Plus med möjligheten att styra biljettpriset om man önskat mat, bagage mm. Norwegian erbjuder även en premiumklass med 140 cm benutrymme som vanligtvis kostar runt 12000 sek pp t/r Stockholm – Bangkok och är ett helt ok pris. Obs! Efter 30 mars 2020 så trafikerar inte Norwegian Stockholm – Bangkok direkt längre. Resa sker via Köpenhamn eller Oslo.

5. Bästa flygbolag till Thailand – Klm

För oss som bor ca 2,5 timme bilkörning till både Arlanda och Landvetter så är det lyx att kunna flyga med Klm ifrån Linköping där vi bor. En kort flight till Amsterdam och sedan direkt Bangkok. Detta flyg är egentligen det bästa för oss men smakar nästan alltid desto mer för plånboken. Oftast skiljer det mer än 10000 sek för totalen för oss 5 i familjen att välja att flyga ifrån Linköping och då väljer vi en större flygplats istället. I det valet går även Klm bort då de inte matchar pris och flygtider då. Men om jag bara hade betalt för min flygbiljett hade valet alltid varit Klm från Linköping.

Skärmar är att fördra och finns ju i princip alltid på långflyg. Ett år var vi lite för ekonomiska och flög med Ukraina Airlines från Stockholm till Bangkok. Jag vidhåller fortfarande att det var värt att flyga med dem utefter vad vi betalade. Dock så fick vi flyga med ett äldre flyg på långsträckan från Kiev till Bangkok och där fanns inga skärmar. Så om ni frågar familjen så är det inget de vill göra om. Haha..

Meny på en av Qatar Airways flighter.

Vilket är ditt favorit flygbolag när det gäller långflygningar?

2 KOMMENTARER

 1. Tycker nog bäst om Qatar och Emirates.
  Lite extra och bättre service/mat.
  Trevligt få meny.
  Kunde reservera sittplatser kommande resa med Qatar.
  De flesta tar ju betalt om man inte väntar till precis innan avresa.
  Thai bra med tanke på direktflyg men inte är de som för 20 år sedan!
  Senaste gångerna har det blivit Finnair för oss, p.g.a. att de flyger Umeå-Helsingfors.
  Trist bolag tyvärr. Riktigt usel mat för det mesta.

  • Hej Titti!
   Vad glad jag blir att du delar med dig av din erfarenhet. Känns som vi tycker ganska så lika 🙂
   Smidigt att kunna flyga direkt från Umeå för er förstår jag men trist att Finnair inte är lika bra som Qatar och Emirates.
   Ha det gott!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.