Bangkok nu är vi här!

2

Flygresan har gått jättebra, tycker nästan alltid den gör det. Det gäller bara att ha tankat med tålamod och massa bra pyssel, ipadar och tilltugg i massor =) Kanske hinner skriva mer om den en annan dag, hör av er annars om ni har några frågor om att flyga med små barn.

Nu har vi även hittat vår taxikille, skylten är bara så klockren!

18 mil till Ban Phe och Safir Village där vi ska bo, där väntar poolen =)

IMG_5347

Gott om benutrymme på Norwegians Boeing 787 Dreamliner.

 

IMG_6937

Saga blev så glad över att hon fortfarande får plats att sitta i den lilla korgfickan på bagagevagnen. Den är given, då vet man var man har henne 😉

2 KOMMENTARER

 1. Vi ska resa runt i Thailand nästa år med våra två barn. De kommer då vara 2 år och 8 månader och 5,5 år. Hur har ni gjort när ni åkt taxi? Bilkuddar? Åkt båt? Flytvästar? Hur ska man tänka i dessa två scenarion med barn. Vi kommer åka först till södra i tre veckor och sedan flyg upp till norra i tre veckor. Andra bra tips med barn? Har läst igenom en del av dina inlägg bär ni vart ute och rest och de är verkligen toppen!

  • Hej Sofia! Vad härligt för er att resa runt i Thailand, det är ju helt underbart med barn! Ibland har vi tagit med bilkuddar men det har mer varit när vi inte rest runt så mycket. Då har vi om det gått bokat taxi från flygplatsen i förhand med bilkuddar eller åkt utan just den resan. Känns som det är enda stället som taxis inte har bilkuddar, från flygplats till hotell. Om ni sedan åker mellan hotell eller gör utflykter så upplever jag att man alltid kan boka med bilkuddar, att typ alla taxis har det. Vanliga kuddar och bakåtvända fast de oftast har framåtvända i samma style. Brukar inte heller kosta något extra.
   Flytvästar har vi tagit med vissa resor då vi vet att vi kommer åka båt där det ev inte finns flytvästar för barn. Som tex. om man åker vanlig färja från Ao Nang till Lanta eller Lanta till Phuket typ. Då skulle jag ta med flytvästar. Om ni mer planerar att åka på snorkelutflykt över dagen så brukar det i princip alltid finnas att låna i svenskstyle med nackkrage. I Bangkok och på Bangkoks flygplats har de även förvaring om ni inte vill ta med flytvästar till norr tex, men kostar ju lite i 3 v.
   Andra tips: Ta med uv kläder hemifrån! Allt i apotekväg finns på plats om något händer, ta bara med Basic. Och sen när ni packar, tänk på att ni bara kommer att använda hälften av alla kläder så lämna resten hemma 😉
   Tveka inte att höra av dig om det är något annat du undrar över! 🙂

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.