Bangkok med barn – planering

0

På onsdag så ska vi åka till Bangkok för att civilisera oss lite i 3 nätter. Det ska bli så nice, det ser hela familjen verkligen fram emot.

Största diskussionen hemma just nu är om vi ska åka taxi eller buss. Barnen har i flera år velat åka buss i Thailand men det har liksom inte varit läge för det. Jag tror framförallt att de vill åka buss för att de ser alla fin målade bussar som svischar förbi. Jag har förklarat att de statliga bussarna är vita men det fick dem inte att vilja åka taxi. Nu är dealen har jag sagt att om det finns ac och toalett på bussen så slår vi till.

Direktbuss från Ban Phe till buss stationen Ekamai i centrala Bangkok tar ca 4 timmar och avgår ca 10 gånger per dag. Kostnad per vuxen 157 bath (40 sek) och barn 100 bath (27 sek). Privat taxi till centrala Bangkok kostar ca 580 sek och minibuss ca 750 sek.

Vad ska vi hitta på nu då?

Vi har gjort som en liten planering för att vi inte ska behöva söka och googla när vi väl är där, sedan får vi ser vad som hände 🙂 Vi har inget vi måste göra.

Vi kommer att åka en hel del tuk-tuk, det är verkligen en upplevelse och barnen tycker det är hur kul som helst. Själv känner jag mig livrädd och som världens sämsta mamma som får avgasförgiftade barn om de ens överlever färden… 😉 Det är betydligt billigare att åka taxi med taxameter men vad slår glada barn när man vill hålla humöret uppe så långe som möjligt!

  • Kinesiska Nyåret firas runt den 16/2, och är den viktigaste högtiden under året för kineserna. Då China Town stod på önskelistan i Bangkok redan innan vi fick reda på att det kinesiska nyåret firas när vi är där kommer det då självklart bli ett besök! Nu är snart tuppens år slut och snart börja hundens år. Vi ser fram emot folkfest deluxe!
  • Shopping på Chatuchak Weekend Market
  • Åka flodbåt på Chao Praya
  • Besöka Wat Pho som är en gigantisk liggande Buddha på 46 m lång
  • Besöka blom marknaden Pak Khlong Talad nära Wat Pho
  • Fira Alla Hjärtans Dag men inga planer ännu på hur (?)
  • Hitta konstnärernas gata med hopp om att kunna inhandla någon fin tavla
  • Njuta av hotelliv och frukostbuffé

Mer tips om vad man kan göra i Bangkok och som jag blivit inspirerad av:

100 saker att göra i Bangkok av Towe – Comeflywithme

Bild ovan, färd i tuktuk i Bangkok förra året

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.