Bangkok – en heldag

1

I går var det äntligen dags – Bangkok!! Jag och mamma skulle egentligen ha åkt till Bangkok redan i fredags och hotellyxat och haft massa tid för shoppingen men pga av sjukstugan hemma så fick vi korta ner tiden i Bangkok.

Så det blev en heldag istället, kl.06 kom taxin och hämtade oss och körde oss till Bangkok flygplats. Där låste vi in mammas resväska över dagen då hon hade sen flight hem.

Sedan tog vi tåget in till stan, premiär för mig. Väldigt smidigt, tog ca 30 minuter och kostade 45 bath (14 sek) enkel resa. Slutstationen är inne i de centrala delarna av Bangkok och där kan man byta till skytrain. Vi bytte och tog skytrainet till Mo Chit för dagens första shoppingstopp Chatuchak Weekend Market eller som thaiarna säger Jatujak.

Chatuchak är mitt hetaste shoppingtips om du är i Bangkok en helg. Asiens största marknad som endast har öppet för ”turistshopping” på lördagar och söndagar. Det som inte går att hitta på marknaden det finns typ inte att köpa. Räkna med trötta fötter, tunga shoppingkassar och att dricka massa vatten. Sååå kul! Jag shoppade mest till barnen (som vanligt), bla t-shirts, pyjamas, väskor, armband mm. Till mig själv blev det nog bara aromaoljor jasmin 🙂 (tänder en lampa i huset varje kväll, det ger lyxig hotellkänsla när doften sprider sig)

När vi kände oss nöjda och mamma i princip inte kunde bära mera haha så tog vi en taxi till Mbk, som är ett välkänt stort och myllrigt köpcentrum i Bangkok som har typ allt. Där förgyllde vi eftermiddagen innan det blev dags för middag på Siam Center. Vi gick sedan tillbaka till Mbk för varsin fotmassage 1 timme, alltså det var den skönaste stunden på länge. Tyst, fluffiga skinnfåtöljer och skön massage.

Sedan taxi till flygplatsen där jag hjälpte mamsen att checka in och komma iväg hemåt.

Kl.23 hade jag bokat taxi hem igen till Ban Phe. Jag känner mig sällan rädd eller orolig när jag är ute och reser men just då när jag satt där ensam en lördagkväll på flygplatsen och pulsen lagt sig och resenärerna började sina. Då kände jag mig ensam. Som typ hur hamnade jag här.

Jag blev inte rädd men en konstig känsla som tänk om det händer mig något, stackars mina barn. Alltså mer orolig för dem om det skulle hända mig något än för mig själv. Det är nog bara mammor som tänker så haha. Taxikillen kom till slut.. Jag bäddade ner mig i baksätet och bad (en bön 🙂 ) om att han inte var trött och att om 2,5 timme är jag hemma hos familjen igen.

Taxikillen lyckades tanka 3 ggr på 18 mil, och varje gång han svängde av vägen så vaknade jag till och tänkte vad händer haha. När vi nästan var hemma och klockan var strax efter 01 då var det även poliskontroll men där åkte vi smidigt igenom.

Jag var så glad när jag hoppade ur taxin hemma, den skällande hunden välkomnade mig och lamporna lös mysigt från terassen. Yes hemma hos familjen!! 🙂 Min underbara man hade suttit vaken och väntat på mig och mötte mig på trappan, lycka i livet. Om jag somnade gott efter denna dag. JAAAA! 🙂

1 KOMMENTAR

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.