Ban Phe och poolhäng på Tdv

0

I gårkväll innan vi la oss så kollade vi vädret för idag. Kändes som regn och åska var på väg in och på klart.se såg det ut som de skulle bli en regnig dag idag. Nu vet jag inte vad som hänt under natten då acn låter ganska så högt så man hör inte vad som händer utanför 🙂 När vi vaknade i morse så duggade det lite och himlen var väldigt molning så vi bestämde oss för att ta en tripp till Ban Phe efter frukosten. Alltid kul att kika lite i affärerna även att det inte är så mycket shopping i fråga. Mest snäckor, torkade fiskar och lite annat krims krams 🙂

På söndagar är det full fart i byn, det är galet med bussar som står parkerar nere vid hamnen där alla båtar till Koh Samet går, ca 40 bussar. Man förstår knappt var alla får plats ute på Koh Samet. Vi försöker alltid åka till Koh Samet på vardagar då det oftast är lite lägre priser på boendet med framförallt mindre turister. Man kan ju även åka till Koh Samet endast över dagen om man vill, om man tar speedbåt tar det ca 15 minuter och långsam båt typ 40 minuter från Ban Phe.

Vi strosade runt lite på Ban Phe Market, köpte lite snäckor och småsaker. Sedan blev det glasspaus och då satt vi och tittade på Kite-sufarna. Precis söder om Ban Phe så var det i helgen Rayong Kite – Thailand Championship. Ser så himla coolt ut, jag vill också kunna kite-surfa och se så där cool ut.

Blev lunch och poolhäng på Tdv 3, riktigt skönt. Lite soldisig hela eftermiddagen så vi klagar inte på vädret 🙂 Sista dagen som Tdv restaurangen har öppet nu för i sommar, de öppnar igen i mitten av oktober.

Idag satt jag och funderade på vad man skulle behöva ta med sig hemifrån om man tänker stanna typ några månader i Thailand. Uppdaterar denna lista ibland känns det som 🙂 Svensk barntandkräm, våtservetter, tamponger, müsli, knäckebröd och barnsolkräm. Svårt att hitta eller dyrt på samtliga bra att ha saker.

Bäst att sova nu, bara 2 nätter kvar nu tills det är dags att åka hem.. saknar vår mysiga säng och vår mörkläggningsrullgardin 🙂

I vintras bodde vi några veckor på Oriental Beach på Chakapong i Ban Phe med våra vänner. Vi hyrde ett hus ca 100 meter ifrån stranden, hur trevligt som helst. Då när vi var här så renoverade de poolen på detta hus som ligger längst fram på området, i dag åkte vi förbi för vi tänka käka här men restaurangen var tyvärr stängd. Men nyfiken som jag är var jag ju tvungen att se om poolen blivit klar. Skulle helt klart kunna tänka mig att chilla i detta hus om man säger så 🙂 🙂 🙂 Ps. husen på området som inte ligger direkt på stranden, inte har privat pool och är betydligt mindre kostar sådär 2,5 miljoner sek så drömma går ju alltid haha!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.