Bali Residence vs Thailand Dream Village

4

Har fått en hel del mail sista tiden gällande skillnad mellan att hyra hus i olika byar. Så idag tänkte jag dela med mig av tankar Bali Residence vs Thailand Dream Village till er alla 🙂

Bali Residence

Fördelar:

 1. Stort trevligt poolområde som passar hela familjen
 2. Nära (2km) till Ton Aor (Coca-Cola beach som är en av de mysigaste stränderna)
 3. Lite mer privat då man har sin egna trädgård, supermysigt på kvällen

Mindre bra saker:

 1. Lite långt till civilisationen, restauranger, massage mm. 2 km fågelvägen till Mae Phim, men det är ca 5 km att köra.
 2. Trafik på området
 3. Man måste ”packa” för att gå till poolen (om man inte har tur att hyra ett hus nära poolen, men de är inte så många)

Thailand Dream Village

Obs att det finns 4 byar. By 1 och 2 ligger bredvid varandra, till by 3 och 4 är det ca 800 m. I by 3 ligger restaurangen, gymmet och minigolfbanan, det är den centrala punkten i Tdv. Alla byar har egna poolområden och man får endast bada i den by man bor.

Fördelar:

 1. Fräscha hus nära till poolen
 2. Ingen trafik på området
 3. Restaurangen på Tdv 3 är riktigt bra. Internationell och thailändsk mat till schyssta priser med jättebra service.
 4. Litet gym med ac (kostar extra)
 5. Massaga nära – Jampas
 6. Nära till restauranger, minimarkets och Ban Phe

Mindre bra saker:

 1. 900 m till Suan Son stranden som är sådär, ca 6 – 8 km till trevliga stränder med solstolar, bra mat och massage på stranden.
 2. Under peakseason ca. 18 dec – 6 jan då är det mycket folk i byarna då det är gäster i princip alla hus. Bo i by 3 om ni vill ha nära till allt och inte tycker det gör något med liv och rörelse. Bo i by 4 om ni vill ha nära men ändå lite lugnare än by 3. By 1 och 2 är generellt sett lugnare med mindre gäster då det inte är lika många husägare som hyr ut där.

Alla tycker vi olika, enligt ovan tycker jag 🙂 Har 6 veckors erfarenhet att bo på Bali Residence 2016, har bott på Tdv 3 2017 och Tdv 1 2018 och 2019 totalt 20 veckor. Sedan tycker jag det är så galet kul att höra vad andra tycker om olika områden och har även vänner lite överallt så jag tycker själv att jag har ganska så bra koll på husområdena i Ban Phe/Mae Phim.

Jag tycker man får ut mest av semestern om man hyr moppe/sareng. På Tdv klarar man sig utan då många stränder erbjuder fri skjuts men på Bali blir man helt låst utan färdmedel.

 

4 KOMMENTARER

 1. Vi bodde på Bali nu sist och det är fint och så men kände mig isolerad. Jag föredrar områderna inne i Mp. Men det beror ju på vad man prioriterar!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.