Astrid Lindgrens Småland

0
Vimmerby

Två dagar den här veckan så har vi besökt Astrid Lindgrens Småland.

Dag 1 besökte vi Vimmerby, mest för lite ärenden. Men passade även på att besöka Astrid Lindgren, vars staty sitter på torget i Vimmerby och är öppet året om, dygnet runt. Vimmerby är en mysig liten sommarstad, strosa i lite butiker och ta en glass på torget är ett tips.

Dag 2 besökte vi Bullerbyn, Mariannelund och Katthult. Det var en lagom dagsutflykt för familjen. Perfekt i denna tur är även att besöka Filmbyn Småland som ligger på vägen från Mariannelund till Katthult. Vi hoppade över det för att vi haft säsongskort på Astrid Lindgrens Värld i några år och kände att det inte gav så mycket mervärde för oss, kostade även 800 sek för oss 5 i familjen och blev lite snål. Men om man grottar ner sig i Astrid Lindgren några dagar så är ett besök i filmbyn ett självklart besök 🙂

Visit Småland har olika paket där man kan cykla mellan olika Astrid Lindgren miljöer, ser  väldigt trevligt ut men inget som vi hade bokat.

Att besöka Astrid Lindgrens Värld är ett måste, en rolig upplevelse för både stora och små. I parken möter man de olika personerna från Astrid Lindgrens böcker, som Emil, Pippi, Madicken mm. Det finns även föreställningar i deras miljöer med skådespelare som är fantastiska. (Pga covid-29 så har Astrid Lindgrens Värld endast haft öppet några dagar sommar 2020 men kommer nu har stängt resterande del av sommarsäsongen (uppd. 20-06-29)

Mer om Bullerbyn, Mariannelund och Katthult kommer inom kort!

Bullerbyn

Bullerbyn – Norrgården, Mellangården och Sörgården

Mariannelunds karamellkokeri

Godistillverkning i Mariannelund

Katthult

Katthult

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.