Löpträning på Bangkoks flygplats

1

Jag har en förmåga att glömma saker som inte går som man tänker sig när man reser. När man väl kommer fram så är det alltid värt all mödan om man säger så 🙂 Tänkte dela med mig av ett minne då det inte gick riktigt som planerat. Året var 2013 och barnen var endast två stycken i familjen, 1 och 3 år gamla.

Kort tid mellan flygen är inget jag rekommenderar eller själv brukar boka. Är nog första gången jag gör en chansning för att inte vi ska få behöva vänta för många timmar på flygplatsen i Bangkok.

Idag flög vi från Dubai via Bangkok ner till Phuket och enligt tidtabell hade vi 1 h och 25 minuter mellan flygen så det var egentligen inte så kort om tid. Bagaget åker hela vägen så det var bara oss själva vi skulle tänka på.

Flyget i från Dubai blev 45 minuter försenat och vi fick gå av flyget i Bangkok 25 minuter före avgång till Phuket, det blev tight minst sagt.

Kabinpersonalen på Emiratesflighten vi kom med till Bangkok var väldigt hjälpsamma. De visste vilken dörr som skulle öppnas först och vi fick bli först med att smita ut.

Tror ett av mina bästa trick med Sigrid (Saga hänger ju än så länge bara med) när vi reser och även i vardagen är att väl förbereda henne på vad det är som händer. Det gör att hon alltid är pigg och glad på vad vi ska göra. I dagens situation, nu kommer vi behöva springa fort för att hinna med det lilla fina flyget med fiskar på som vi så gärna vill åka med för att slippa sitta och vänta på flygplatsen.

Martin sprang först med alla väskor och sedan kom jag och barnen. Som tur var fick jag tag på en liten shoppingvagn som gjorde att Saga kunde sitta i och jag och Sigrid springa, tror ärligt talat det var 2,3 km på dessa rullande promenadband, Suvarnabhumi flygplats är stor men lätt överskådlig. Har varit där flera gånger tidigare och stora flygplatser överlag är inget som skrämmer mig.

Välskyltat och med målet i siktet så hoppades jag bara att vi skulle hinna. Tjejerna och jag fick superbra service av flygplatspersonalen som stod med turistvisum pappren. De hjälpte mig att fylla i och sedan visste jag att det bara var en kort bit kvar ut till gaten. När visumet var ifyllt satte jag språng mot promenadbandet. All personal som hade hjälpt oss började skrika och jag tänkte, nej nu hinner vi inte. De ville bara påminna mig om vänstertrafik, höll ju på att springa på promenadbandet som var på väg mot oss, haha. Visade sig att Martin hade gjort samma sak haha.

Väl framme vid flyget står Martin trampades överlycklig för att se oss komma. Vi sprang in och satte oss. Vi hann, vi hann! Yes, löpturen gav resultat haha. Svettigare, svettigast satte vi oss på vår rad och det var dags att rulla ut mot startbanan. Ja vi kom verkligen med. Kabinpersonalen tyckte väl det var sådär att Sigrid satt i trosor för att hon var så varm men det var okej i alla fall. Jag behöll kläderna på. Saga somnade direkt. En timme senare landade vi i Phuket.

Väl framme på Phuket flygplats tog vi oss smidigt igenom passkontrollen. Man får ofta gå före på flygplatser när man reser med barn, I Like. Jag vet ni svenskar som får köa och tittar på oss barnfamiljer med arg blick, livet är orättvist.

Framme vid bagagebandet börjar jag som vanligt ivrigt spana efter väskorna.

Sorry Madame, plötsligt är det någon som står precis framför mig. Jag ser ju inget annat än bandet med hopp om att våra väskor gjorde någon form av löp resa mellan flygens bagageutrymmen.

Kvinnan undrar om jag möjligen fått med mig babybältet ifrån planet. (Babybältet är ett orange löst bälte som man spänner fast i vuxenbältet, som man har när man reser med barn under 2 år som sitter i vuxet knä). No no, sorry not säger jag men hon ger sig inte så jag börjar röja omkring i vårt handbagage och snyggt nerstoppat i ena väskan hittar jag det. Kvinnan blev nöjd och jag hinner inte tänka så mycket mer på det. Mest nöjd över att vi är här. Handbagage och barn kom även av flyget.

Sedan kommer en man med en skylt med min mans namn, Sorry, your bags been left in Bangkok. Ja, det var ju inte så otippat, första gången någonsin som min väska inte kommit på bandet när jag rest någonstans peppar peppar.

Då kommer även min man och säger, skulle försöka sno med mig babybältet tänkte det kunde vara bra att ha när vi åker taxi mycket nu i Thailand. Såg att jag inte lyckades. Galning, tack för den! Asgarv!!! Det var bara att hoppa in i en taxi, Ao Nang nästa. Hoppas att väskorna kommer imorgon. Med hjärtat i halsgropen på slingriga vägar i mörkret i allt för hög hastighet, med två sovande barn, vi hann. Jag ler i hela hjärtat. Jag älskar att resa med min familj!

IMG_2928

Emirates, flyget mellan Dubai och Bangkok

IMG_2930

Perfekt att boka säte vid vägg när man reser med små barn

1 KOMMENTAR

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.