Anezina Villas Perissa

0

När vi letade boende inför vår Santorini resa så hade vi några krav:

  • Pool
  • Lägenhet med separat sovrum
  • Ac
  • Wifi
  • Någorlunda nära strand och civilisation
  • Och gärna till schysst pris

Vårt val föll på Anezina Villas och det är vi mycket glada över. Vi trivdes riktigt bra på detta lilla lägenhetshotell i Perissa.

Anezina Villas – Boende

Vi bodde i en lägenhet som hotellet kallade: Familjelägenhet – 1 sovrum – utsikt mot poolen. Vi fick lägenhet nr.9 som var nyrenoverad och låg med stor terass precis vid poolen.

Anezina Villas – Läge

Precis utanför hotellet så fanns en stor parkering, perfekt om man hyr bil. Det fanns även en minimarket som hade det mesta man behövde som frukost, dricka, frukt, chips mm. Till stranden var det ca 400 meter och det tog ca 3 minuter att gå. Vid strandpromenaden fanns det en hel del restauranger och det fanns även andra restauranger inom gångavstånd från hotellet. Turistshopping fanns inom gångavstånd. Busshållsplats inom gångavstånd.

Avstånd flygplats ca 30 min

Avstånd Fira ca 30 min

Avstånd Oia ca 50 min

Anezina Villas – Restaurang

På hotellet fanns det en restaurang som serverade frukost för 10 euro pp och sedan en poolrestaurang med bar. Där serverades kylda drycker och allt mellan grekisk mat till pizza till rimliga priser.

Anezina Villas – Det enda som kunde varit bättre

Wifi, det fungerade väldigt dåligt på rummet i princip inte alls. Vid poolen fungerade det någorlunda bra. Bara en ac, när vi bodde här i slutet av maj blev det så svalt på kvällarna så att vi inte behövde ha på ac:n en enda gång. Det fanns dock bara en ac som satt i vardagsrummet. Så när man bor här och det är varmare så kan man inte stänga dörren mellan rummen på natten. Det fanns endast saltvatten i duschen.

Men man får ju lite vad man betalar för och vi betalade ca 900 sek per natt för oss fem (obs i slutet av maj, kostar såklart mer i högsäsong) så vi var supernöjda och kan verkligen rekommendera detta boende till andra! Ett prisvärt lägenhetshotell med närhet till det mesta som man kan behöva.

Att bo med utsikt över calderan är såklart det mest ultimata när man besöker Santorini men när man är fem i familjen var det inte det enklaste att få till något bra hotell till rimlig peng. Vi ville gärna bo alla tillsammans också. Alltså ingen Santorini utsikt från hotellet 🙂

Receptionen på hotellet

Entrén in och gatan utanför hotellet

Välkommen till nr.9, här bor vi!

Sovrummet med tre bäddar och eget badrum

Det lilla köket med 2 kokplattor och kyl och frys

En av bäddarna i vardagsrummet och ett till badrum

Badrummet som tillhörde sovrummet

Poolen med rummet i bakgrunden, de två blå dubbeldörrarna till höger tillhörde nr.9. Poolen hade öppet från kl.9-20.30. Poolen var ca 1 meter djup i den grundaste delen och 2,4 meter i den djupaste delen. Fanns trappa i och stege, obs ingen barnpool.

Hotellet från utsidan

Del av terassen, bakom ser man även grannens terass

Rum nr:9. Där de 3 ytterlamporna lyser och en långsmal terass framför

Härlig inramning med berget i bakgrunden

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.