Åksjuk

0

Puh, klockan är nu nästan 22 och jag känner mig fortfarande inte som människa. I dag när vi åkte hem så blåste det…minst sagt…

Speedbåten som vi bokat biljett till var hör och häpna lite tidig så vi fick nästan kasta oss i det sista av lunchen för att de ville åka. På båten satt ett par från Chiang Mai som redan blivit upphämtade före oss, det var så snälla och hjälpte oss med barnen och Saga satte sig genast i tjejens knä och Sigrid precis bredvid så killen kunde hålla i henne och gu vad det guppade. Vi kom till slut ombord hela familjen och alla väskor utan att bli dyblöta. Vågorna bara piskade mot båten. Så fort jag sätter min fot på denna gungande båt så känner jag, det här kommer aldrig att gå….Jag blir lätt åksjuk men tycker ändå att det alltid brukar gå bra när man åker speedbåt, men att bara ligga och guppa och vänta på fler resenärer det fungerar inte. Till slut kom några till som skulle med och båten gasade iväg. Tjejerna satt hos det thailändska paret och Martin bredvid med Vilgot. Själv hängde jag i relingen längst bak och trodde jag skulle spy, äntligen på väg tänkte jag. Så klart skulle vi in till två stränder till och plocka på lite mera folk och inte nog med det, efter det körde de till piren och gick av och försökte sälja fler biljetter så de kunde fylla båten ännu mera. Där kunde jag som tur hoppa av en stund, typ en kvart innan de hittade en indisk familj som med fick plats på båten. Jag hängde längst bak i båten så jag skulle kunna spy i havet men jag klarade mig som tur vad tills jag slängde mig in på toaletten i huset när vi äntligen var hemma….Fy, efter det har jag legat som en zombie i sängen hela eftermiddagen och kvällen.

Är så tacksam att jag inte behövde spy med publik och det snälla thailändska paret som höll i tjejerna hela båtresan hem. De hade ju stutsat av annars, vet inte vad vi skulle gjort utan deras hjälp. Och våra fantastiska tjejer som bara infinner sig i situationen, helt lugna och coola när vågorna piskar mot båten, pappa håller järntag om Vilgot och mamma sitter längst bak i sin egna värld, Saga somnade till och med i tjejens knä, hon är bara för go.

Imorgon hoppas jag vara på fötter igen, även om jag inte lär äta någon mer Sweet & Sour Prawn på den här semestern,

godnatt mina vänner!

IMG_3103

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.