4 Islandtour – Krabi

0

Idag har vi varit iväg på 4-island tour. Det finns en uppsjö av olika öhoppturer. Vissa åker man longtailbåt, speedbåt med ca 10-20 gäster ombord, stora speedbåtar med runt 60 gäster ombord. Jag har åkt turer ifrån Ao Nang flera gånger tidigare men det är alltid så lätt att bli ”lurad” lurad eller lurad kanske man inte ska säga men man glömmer alltid kolla något och så blir det inte riktigt som man tänkt sig, men oftast väldigt bra i vilket fall 🙂

Jag tycker själv att det är bäst att åka en liten speedbåt och de brukar i regel vara dyrast, kostar runt 800 bath pp (ca 180kr), då är det en heldagstur med 4 strandhugg, lunch på stranden och frukt på båten, det finns även snorkelutrustning att låna. Jag tycker de är bäst för att man är lagom många på båten och när man kommer i land så blir det inte smockat med folk direkt som på de stora båtarna. Longtailbåtarna är perfekt när man ska ut över dagen och bara åker kortare sträckor till tex, Railay, Princess cave beach men en heldag i en longtailbåt är lite för mycket gung och jag vill ha mer tid på stränderna man besöker 🙂

Vi blev upphämtade på hotellet med en songathew (bil med öppet flak med bänkar) som skjutsade oss till Ao Nang stranden, sjävklart kan man gå men om man får skjuts med barn tackar man inte nej. Vid stranden är det full kommers med alla turister som ska iväg med olika båtar och företag. Det roliga är att klistermärken principen fortfarande lever kvar. Man får ett klistermärke på tröjan och sedan blir man liksom lite forslad ihop med alla klistermärksturister med samma färg som sedan hamnar på samma båt. Och varje gång så är man helt imponerad av att de lyckades och stranden är helt tom när alla kommit iväg i sina båtar. Det är logistik på hög nivå!

Öar som vi besökte idag var PhraNang beach, Chicken Island, Koh Tup och Poda Island

Phra Nang beach även kallas prinsessans vik är en mysig strand, oftast med väldigt mycket folk. Den ligger precis runt udden efter Railey Beach och från Ao Nang tar det ca 10 minuter att åka. Passa gärna på och köp en god lunch utav av någon av longtailbåtarna som ligger vid stranden. Riktigt god mat , grillad majs och goda shakes, mmm. Man kan även se apor, om ni följer stigen längst in i viken där alla snopparna står. Ja ni kommer förstå vad jag menar när ni kommer dit. Så brukar det vara väldigt mycket apor som är nyfikna och kommer fram. Mitt tips är att vara försiktiga, de är väldigt söta men kan samtidigt klösa armarna av er när de vill sno alla bananerna i påsen tex. Var försiktiga snälla!

På tal om snopparna, det sägs att fiskarna varje år ställer dit färgglada snoppar gjorda av trä,  intill prinsseans grotta för att få god fångst!

Om ni vill vara ännu mer äventyrliga så när ni går längs stigen till aporna så kan man sedan till höger se långa lianer och en brant stig. Fantastisk klättring som leder till en höjd med en lagun nedanför. Giöm inte vattenflaskan, det kommer bli svettigt!

Chicken Island är en favorit som man bara måste åka till när man är i Krabi/Ao Nang trakterna. Det är en strandremsa som sammanlänkar Chicken Island och Tap som man kan gå på, bara några meter bred. Oftast kristallklart och fint vatten om det inte blåser allt för mycket. Bland de vackraste strandställena i Thailand. När du kommer dit kommer du förstå vad Chicken Island fått sitt namn ifrån 🙂

Vi stannade även till så vi kunde hoppa i och snorkla med lite fiskar. Sigrid och jag tyckte det var jättemysigt. Jag tyckte hon var riktigt modig som vågade, fiskarna kommer ändå väldigt nära.

Lunchstoppet blev på Poda Island där det dukades upp buffé på stranden, kyckling och ris med vattenmelon, helt ok. Där gjorde vi även ett längre stopp för sol och bad.

Efter en heldag till havs var vi mycket nöjda med dagen då vi släpptes av med speedbåten vid Nopparat thara stranden som ligger närmast oss. Vilken underbar dag!

 

IMG_7829

IMG_7831

IMG_7834

IMG_7839

IMG_7842

IMG_7845

IMG_7850

IMG_7855

IMG_7859

IMG_7862

IMG_2968

 

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.