3 bästa tipsen vid sent flyg hem

0

Ibland råkar vi alla ut för sena flyg hem, hur bra vi än planerar. Oftast behöver man lämna hotellrummet kl.12. På alla hotell så finns det ett bagagerum där man kan ha sina väskor när man lämnat rummet. På i princip alla sol & bad hotell så finns det dusch/omklädningsrum att tillgå som man får låna. Om inte så finns det ju alltid duschar vid poolen/ alt stranden. Här kommer mina 3 bästa tips vid sent flyg hem.

  1. Om möjligt och om rumskostnaden känns rimlig, boka en extra natt redan från början. Det fungerar tyvärr inte när man reser charter utan när man bokar sin resa på egen hand, direkt via hotellet eller annan boknings sida. Då har man möjlighet att verkligen njuta av sista dagen som en vanlig semesterdag utan massa tider mm att hålla koll på.
  2. Betala extra för att ha rummet kvar till senare på dagen. Vanligtvis brukar hotellet inte kunna svara på om det är ok eller ej förrän dagen innan. Kostnad beror helt på standard på boendet. Nu senast bodde vi på ett 4-stjärnigt hotell på Rhodos där var kostnaden 45 euro att behålla rummet till kl.18.
  3. Om något av ovan alt ej är möjligt. Förbered redan när ni stänger väskan för utcheck vad som kommer behövas för kläder mm framåt kvällen och till flyget. Packa dem lite separat så du har koll var de är i väskan. Det värsta som finns är att öppna en resväska på golvet i något hörn i receptionen och försöka hitta saker du behöver. Att ha plastpåsar tillgängliga är också bra då det oftast är en hel del blöta badkläder mm som ska ner i resväskan.
Lycka till och hoppas du får njuta av din sista dag på resan på bästa sätt! Har du något tips som du brukar använda vid sen avresa, hit me!!

Bild ovan: Gran Canaria juli 2016

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.