Billigt spa Jönköping

0
Scandic Elmia
Scandic Elmia + Rosenlundsbadets Relax = Billigt spa Jönköping

Dubbelrum inkl. frukost 890 sek, inträde relax 150 kr pp = 1190 sek för boende, relax och frukost för 2 personer. Tips! När ni bokar Scandic så får man på helger och ledigheter 20 % rabatt med Icakortet.

Scandic Elmia

Scandic Elmia i Jönköping kanske inte är världens roligaste hotell med det finaste läget. Men ett helt ok hotell med prisvärt boende, bra frukost och direktingång till Rosenlundsbadet. Man köper entrén till Rosenlundsbadet i receptionen vid incheck, inträde simhall och relax (obs 18 år i relaxen) kostar 150 sek pp. Sedan kan man om man vill byta om på rummet och gå direkt in till badet från hotellet. Hotellet erbjuder olika rumstyper, vi bodde i ett vanligt standardrum (bild ovan) helt ok. Hotellet har restaurang, meny finns på deras hemsida.

Rosenlundsbadet Jönköping

Rosenlundsbadet i Jönköping är en simhall med rutschkana, vågbassäng, hoppbassäng, simbassäng mm. På sommaren har de även ett utomhusbad med pool och rutschkanor mm.

Relaxen Rosenlundsbadet Jönköping

För respekt för andra badande gäster då det ändå var en hel del besökare i relaxen när vi var där en lördageftermiddag så har jag inga bilder att publicera. Relaxen är inte som ett spa utan tänk mer simhallsmiljö, så mysigare när det börjar mörkna. Jag tycker ändå att utbudet i relaxen var ganska så generöst.

Relaxen bjöd på:

  • Relaxpool (35° C)
  • Torrbastu
  • Två ångbastu, varav den ena med doftupplevelser
  • Temaduschar
  • Kallvattenhinkar
  • Fotbadkar med fotsalt
  • Bubbelpool
  • Avslappningsytor med utsikt ut över Jönköping och Huskvarna
  • Café och bar, där man kunde köpa enklare rätter, lite snacks, fika, alkoholfria drycker och öl och vin.

Tips! När man kommer in i relaxen så är det ett stort relaxrum precis till vänster är det tjejomklädningsrum och bredvid herrar. I det omklädningsrummet finns dusch med dofter, kallvattenhink och även en mysig bastu som delas med herrar. Var lite svårt att hitta till först, gjorde också att det var den lugnaste platsen när vi besökte relaxen.

Billigt spa Jönköping – egna erfarenheter

Vi har flera gånger tidigare besökt Scandic Elmia som familj när vi varit sugna på en liten getaway och simhallsbesök. Den här gången var det mannen och jag som hade en lördag för oss själva. Tanken var att åka på spa, älskar Gränsö Slott, Arken Göteborg och Asia Spa Varberg men när man är sent ute och det är fullt överallt så får man vara kreativ. Så det blev en budget spavariant i Jönköping på Scandic Elmia, inte helt fel det heller. Man får vad man betalar för och det var vi nöjda med 🙂

Extra lyx

Om man vill lyxa lite extra så rekommenderar jag att ta med hotelltofflor och morgonrock hemifrån. Det finns inga extra handdukar så ta gärna med egna badlakan till relaxen för att slippa använda hotellets vita som oftast inte är vidare stora heller. I relaxen kan man även förboka massage.

bowling Jönköping

En minuts promenad ifrån hotellet så ligger Rosenlunds Bowling

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.