16 Tips på Phu Quoc

2

Innehåller affiliatelänkar

Phu Quoc, Vietnams största ö är mest känd för sina vita stränder. Phu Quoc nås under vinterhalvåret med direktcharter ifrån Sverige på 11 timmar. Från fastlandet Ho Chi Minh är det en timmes flight till Phu Quoc, man kan även ta sig med båt till fastlandet. Huvudorten på ön heter Duong Dong. Längs kusten kantas små byar med hotell och restauranger. An Thoi är den sydligaste fiskebyn på ön.

1Ho Quoc Pagoda

Ho Quoc Pagoda är det största Buddhistiska templet på Phu Quoc. Ho Quoc Pagoda ligger med en fantastisk utsikt över havet. Det sägs vara en av de vackraste platserna att uppleva soluppgången ifrån på Phu Quoc. Så om ni är morgonpigga se till att vara där runt kl.05.30.

2Phu Quoc linbana

Helt klart bästa utflykten på Phu Quoc, även för den höjdrädde. Upplev Världens längsta linbana på 7899 meter. Sun World Hon Thom Nature Park kommer inom närmsta åren att bli en riktig nöjesö. Det är som en stor aktivitetspark för vuxna och barn. Inom två år ska de ha byggts nöjespark, vattenland och aquarium. Bygget pågår för fullt men påverkar inte besöket. Man kan åka linbanan fram och tillbaka om man inte vill stanna på ön. Mer info HÄRGet your guide erbjuder många olika utflykter på Phu Quoc där bla. linbanan är inkluderad.

3Phu Quoc Night Market

Marknaden består av en gata som löper ut med vattnet. Det finns en hel del med restauranger, shopping och även hotell som ligger i området kring marknaden. Många restauranger erbjuder dagsfärska skaldjur och massa annat gott. Phu Quoc Night Market är turistiskt fast på ett genuint sätt. Det är lokala restauranger blandat med ”riktiga” restauranger. Det säljs kläder, pärlor, väskor, solglasögon, mobilskal, nötter, leksaker, te, peppar mm. Läs mer HÄR

4Sao Beach

Den finaste stranden på Phu Quoc är Sao Beach. Med den vitaste sanden om man jämför med Dong Doung stranden tex. Det finns restauranger längs stranden och man kan hyra solstolar. Här är man inte ensam som turist. Bai Sao erbjuder även motorsportaktiviteter som jetskis, bananbåtar och paragliding. Hit kan man åka för några timmar, en heldag och det finns även små hotell om man vill stanna över natt. Läs mer HÄR

5Vinpearl Land Safari & Waterland

Vinpearl Land Phu Quoc ligger på den norra delen av ön och är indelat i två parker, Vinpearl Land och Vinpearl Safari. Man kan välja om man vill köpa biljetter till en park eller till båda. På Vinpearl Safari så finns det en park som man kan gå runt och titta på djuren. Det finns även ett safari där man åker runt i buss för att uppleva djuren.

Vinpearl Land är som två parker i en. En vattenpark och så finns det också en nöjespark. Vattenparken passar allt från små barn till vuxna. Det finns något för alla, alltifrån små rutschkanor till fritt fall, lazyriver, vågbassäng och flera olika vattenrutschkanor där man sitter i badring fyra personer. Läs mer HÄR

6Besök en farm/odlingar, bla. peppar, chilli, frukt och lokal öltillverkning

På Phu Quoc finns flera farmer/odlingar där man ofta kan titta på olika odlingar eller tillverkningar på samma ställe. Som tex. peppar-, chilli, olika frukt- odlingar. Även lokal öltillverkning, framställning av pepparmarmelad. På ett besök på bla. Phu Quoc Countryside blev man bjuden på pepparte. Man kan sedan beställa något ur deras meny och man får då en 45 minuter guidad tur bland peppar, frukter mm.

7Dinh Cau Shrine Tempel

En del av Dinh Cau Shrine Templet ligger på en bergsplatå med fin utsikt över Duong Dong. Templet är populärt att besöka hos lokalbefolkningen. Många fiskare kommer hit och ber för bra fångst och stabilt väder till havs. Populärt besöksmål när solen går ner.

8Stranden Rach Vem – Sjöstjärnor

På den norraste delen av Phu Quoc hittar man stranden Rach Vem. Här finns en lång härlig brygga ut i havet där det ligger restauranger på pålar över havet, kända för sina goda skaldjursrätter. Vid stranden kommer även sjöstjärnor in som man kan titta på.

9Fängelsebesök – Phu Quoc Prison

Phu Quoc fängelset byggdes av franska kolonialister 1949-1950 för att under kriget användas till att arrestera nordvetnamesiska soldater och högt uppsatta ledare i Vietnam. Stora delar av fängelset är bevarade. Fängelseområdet är 40 000 kvm stort och är i dag öppet för besökare.

10Pärl Farm

Ngoc Hien Pearl är den enda pärlfarmen på Phu Quoc. Pärlorna är rankade bland de bästa i Världen. Här finns att köpa alltifrån halsband, örhängen, ringar, hängen, klockor, broscher till skulpturer. Väl värt ett besök för den pärlintresserade.

11Besök ett vattenfall

Det finns flera vattenfall på Phu Quoc, det mest kända är Suoi Tranh Waterfall. Vattenfallet ligger inte långt ifrån Duong Dong och är fyra meter högt. Man kan beskåda vacker natur och fina växter. Om man är ute efter mer äventyr kan man vandra 15 km upp till fladdermusgrottan. Notera att det är mest vatten i vattenfallet under regnmånaderna maj-september.

12Besök en bifarm

Det finns en hel del bifarmer på Phu Quoc. Om man stannar till på en bifarm så erbjuder de ofta guidning bland bina, som tack för guidningen får man handla lite honung eller ta en fika på deras café. Engelskan är ibland sådär, men med kroppsspråk så lyckas man ofta få se massa bi och även drottningen.

13Zonate

Zonate ligger vid havet, strax söder om Kiel Giang stranden. Zonate består av olika konstverk. Som en utställning på stranden, det sägs att det är ryssarna som byggt. Bakom Zonate på stranden låg ett stort husområde. Det fanns även restaurang och bar bredvid på stranden om man ville stanna en stund.

14Paddla Kayak mitt på ön

I många turer som erbjuds så ingår ofta att paddla kayak, upplev flora och fauna på nära håll i djungelmiljö. Det finns även havskayaker att hyra för den som vill ha mer äventyr och vågor.

15Matlagningskurs

Att gå en matlagningskurs och lära känna landets matkultur är väl värt tid, upplevelse och pengar. Helst ska man göra det i början av resan för då får man njuta mer av de vietnamesiska smakerna under tiden man är på Phu Quoc. Vanligtvis förmiddagskurs, besök på marknaden, laga mat och sedan njuta av smakerna. Läs mer och boka i förväg.

16Chuon Chuon Bistro & Sky Bar

Chuon Chuon Bistro & Sky Bar är en trevlig restaurang med utsikt över Duong Dong. Internationell meny med pasta, hamburgare mm. Restaurangen är med öppna väggar så man kan sitta ute eller inne. En trappa ner finns det också en stor terass dit man är välkommen utan barn. Helt ok, kostar som det gör i princip överallt på en ”mellanklass” restaurang.

Mera tips:

Vi flög med Vietjet Air från Ho Chi Minh staden till Phu Quoc, läs MER

Vi delade in ön i norr och söder och gjorde en heldagstur med privat taxi och upplevde många av de rekommenderade platserna ovan. Utflykt SYD, Utflykt NORD.

Get your guide har många olika utflykter både på land och till havs.

Hotelltips:

Första veckan bodde på Saigon Phu Quoc Resort och trivdes riktigt bra. Hotellet har en bred privat strand, generösa pooltider, bra restaurang och med gångavstånd till Phu Quoc Night Market. Ett hotell jag verkligen kan rekommendera. Inget lyxhotell mer mellanklass. Trevliga bungalows, de flesta med havsutsikt.

Andra veckan bodde vi på Anja Beach Resort & Spa. Trevligt hotell vid stranden med mysiga bungalows med terass. Bra frukost och restaurang.

Saigon Phu Quoc Resort

2 KOMMENTARER

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.