Chill och middag på stranden bland myggen

0

Efter frukost idag, så var det dags att försöka åka och handla på riktigt, fylla kylen liksom. Det känns som om det kommer att ta ett tag innan man lär sig handla här riktigt. Många som bor här tipsar om många bra ställen sen är det bara att försöka hitta dit 🙂 Det finns ingen stor mataffär här i Mae Phim. Den närmsta Tesco Lotus är i Klaeng, ca 2 mil härifrån, det finns en Tesco Lotus Express inte så långt här ifrån men den var mindre än en Icanära. Varje kundvagn rymde 2 vanliga små kundkorgar så vi fick använda 2 av affärens 4 vagnar för att nästan få plats med det vi skulle ha 🙂 Haha! De har ju så himla små påsar när man handlar med så det blev ett gäng.

Tyvärr var köttfärsen slut, vi har nämligen blivit tipsade om att det är där man ska köpa sitt kött. Hela familjen är galet sugen på att Martin ska laga köttfärssås med spagetti, det ska bli så gott! Vi får hoppas det finns nästa gång vi svänger förbi. Frukost och grönt handlar man på ett annat ställe och toapapper, tvättmedel, torrvaror mm i en annan affär. Så det tar sitt lilla tag innan man fått med sig allt, även att all handling är en upplevelse i sig.

Jag bara älskar att strosa runt i små butiker och titta på alla saker som säljs, den ena konstigare än den andra. I dag fanns det inte så mycket tid för det, det var bara att pricka av listan på de olika stoppen 🙂 🙂 🙂 Krävdes även ett glasstopp för att hålla alla på gott humör.

Vi käkade lunch på resorten och sedan hängde vi länge i poolen, varmt och skönt. Sen eftermiddag drog vi till Coca-Cola beach för lite bad och middag. Vi var helt själva när vi kom dit vid kl.17. Helt underbart vackert! När solen lagom gått ned och maten kom in då kom även myggorna. Alltså fy vad mygg, barnen var helt hysteriska och kunde inte äta och jag förstod dem verkligen. Efter Po Po hjälpt oss att myggspreja hela familjen och satt ut myggljus under vårt bord så kunde vi äntligen äta. Maten var riktigt god, bäst av allt var shrimpwonton med koriander att doppa i sweetchilisås, yammie deluxe 🙂

Kvällen har spenderats på vår terass med lite kortspel och planering inför morgondagen. Våra grannar har tv på terassen, det verkar alla ha som mer eller mindre bor här. Så jag blir lite uppdaterat av sorlet av Trump blandat med syrsorna.

Nu har precis alla barnen somnat och klockan börjar närma sig 22.30, dags för mig att få till dagens motion. Ikväll blir det simning, vardagslyx. Hoppas inte vakten skrämmer mig bara då han brukar swisha förbi på sin cykel och ficklampa så här på kvällen 🙂

Hoppas ni alla som läser ifrån Sverige har det bra i all snö, verkar ju som det kommit helt galet mycket! I alla sociala medier är det ju bara massa snö 🙂 🙂 🙂

 

img_4551

Badbrudarna

img_4553

Restaurangen på Bali Residence där vi bor

img_4555

Vi undrade helt plötsligt vad det var som började låta utanför. Det var 5 trädgårdsarbetare som klippte gräset, röjde kanter och räfsade lite löv i vår trädgård. Haha!

img_4560

Vilgot gungar gunghäst

img_4565

Sigrid hittade en rolig gunga

img_4576

Lillebror ville självklart också gunga, även att han inte fick sitta där så länge för syrran 🙂

img_4585

Kvällsdop img_4590

Svårt att avgöra om det var varmast i havet eller i luften

img_4593

Solnedgångar är ju bara magiska

img_4595

Månen som du och jag älskar mamma! (Saga citat)

img_4597

Sista bilden innan det blir kolsvart och de gröna lamporna på fiskarnas båtar är det enda som syns ute i mörkret!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.